Kırklareli'de 419 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, 419 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Sağlık ve Milli...

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli'de 419 öğrenciye bisiklet dağıtıldı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, 419 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarınca yürütülen program çerçevesinde, Atatürk Stadı'nda etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte 419 ilk ve ortaokul öğrencisine bisikletleri, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Sağlık Müdürü Fatih Ali Selvi, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit tarafından verildi.

Cerit, törende yaptığı konuşmada, fiziksel aktivite, hareketli yaşam ve sağlıklı bir nesil elde etmek amacıyla bu tür çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivite ve sporun önemine işaret eden Cerit, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" çerçevesinde 419 ilk ve ortaokul öğrencisine bisiklet dağıttıklarını belirtti.

Toplumda obezite ile mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını aktaran Cerit, dünyada fiziksel hareketsizliğe bağlı ölümlerin arttığına dikkati çekti.

Yorumlar