Kırklareli merkezli FETÖ/PDY soruşturması

- Gözaltına alınan 32 şüpheliden 15'i tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli merkezli FETÖ/PDY soruşturması

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 32 şüpheliden 15'i tutuklandı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar sürüyor.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Bursa ve Gaziantep'te eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan aralarında, iş adamı, doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 32 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 8'i savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken, 24'ü adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından 16 şüpheli tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilirken, 8'i serbest bırakıldı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulanan şüphelilerden Tacettin Çiftçi, Recep Demircan, Ayşe Tınmaz, Reşat Tınmaz, Resul Koçak, Özcan Eren, Galip Yüksel, Ali Kotan, Ahmet Karataş, Nuri Binici, Osman Macit, Mükremin Mamak, İlhan Tabak, Muhammet Kucak, Muzaffet Sevencan'i tutuklanırken Ö.S. serbest bırakıldı.

Operasyonda, sözde "ilçe abisi" olarak adlandırılan bir şüphelinin evinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, üyelerini kendine bağlamak için büyü yapmak amacıyla kullandığı belirtilen "Kıtmir duası"nın ele geçirildiği bildirildi. Evde, ayrıca örgüt içerisinde şifre olarak kullanılan 1 dolarlık banknot da bulundu.

Yorumlar