Kırklareli merkezli FETÖ/PDY operasyonu

- Kırklareli merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 61 şüpheliden 40'ı adliyeye sevk edildi - Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan bir şüphelinin ise ABD'de olduğu tespit edildi - Adliyeye sevk edilen şüphelilerin arasında firari şüpheli "İl imamı" Şuayip Beyazıt'ın eşi Emine Mine Beyazıt da bulunuyor

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli merkezli FETÖ/PDY operasyonu

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli merkezli 10 kentte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 61 şüpheliden 40'ı adliyeye sevk edildi. Yakalama kararı bulunan bir şüphelinin ise ABD'de olduğu tespit edildi

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar sürüyor.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen hafta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında, FETÖ elebaşına ait dershane, okul, derneklerde görevli ve FETÖ/PDY adına faaliyette bulunan 94 kişiyi tespit ederek, Kırklareli, Afyonkarahisar, Edirne, Denizli, İstanbul, Bitlis, Yalova, Van, Bursa ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 61 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 21'i savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 40'ı adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin arasında firari şüpheli "İl imamı" Şuayip Beyazıt'ın eşi Emine Mine Beyazıt da bulunuyor.

Operasyon kapsamında şüpheli 33 kişinin de yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan bir şüphelinin ise Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) olduğu tespit edildi.

Şüphelilerden E.B'nin Babaeski'deki evinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in şifa bulması için yazdığı dua ile diğer şüphelilerin evlerinde 1 dolarlık banknotlar, bazı evrak ve FETÖ elebaşına ait kitaplarla görüntülerinin bulunduğu DVD'ler ele geçirilmişti.

Yorumlar