Kırklareli halk kültürü araştırılıyor

Kırklareli ili, ilçe ve köylerinde halk kültürü değerlerinin tespiti amacıyla 06-15 Eylül 2017 tarihleri arasında bir halk kültürü alan araştırması gerçekleştirilecek.Araştırma ekibi Kırklareli’ye geldikten sonra İl Kültür ve Turizm...

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli halk kültürü araştırılıyor

Kırklareli ili, ilçe ve köylerinde halk kültürü değerlerinin tespiti amacıyla 06-15 Eylül 2017 tarihleri arasında bir halk kültürü alan araştırması gerçekleştirilecek.

Araştırma ekibi Kırklareli’ye geldikten sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Kırklareli’nin kültürel zenginliğini ortaya koyabilecek yerleri tespit ederek çalışma programını oluşturuldu. Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor (Halk Bilimi Uzmanı) Araştırmacısı Zekeriya Kurtulmuş’un rehberliğinde çalışmayı gerçekleştirecek olan araştırma uzman ekibi halk kültürünün gelenek görenek ve inançlar, geleneksel el sanatları, halk edebiyatı türleri, çocuk oyunları ve oyuncakları konularında 10 gün süreyle Kırklareli’nde bulunacak.

Kırklareli’nin somut olmayan kültürel miras unsurlarının tespiti sonucunda elde edilen veriler Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine kazandırılarak kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarımı sağlanmış olacak.

Yorumlar