Kırıkkale'deki FETÖ/PDY operasyonu

- Kırıkkale merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakınlan 8 zanlıdan 7'si hakkında tutuklama kararı verildi

Google Haberlere Abone ol
Kırıkkale'deki FETÖ/PDY operasyonu

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 8 zanlıdan 7'si için tutuklama kararı çıkarıldı.

Cumhuriyet savcısı, zanlıların 28 Nisan'da çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan zanlıların tutuklanması için Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesine itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, 7 zanlı hakkında tutuklama kararı verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tutuklama kararının ardından Fabrikalar Mahallesi'ndeki ikametlerinde B.Ö. ve M.K'yi yakaladı.

Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklama kararının yüzlerine okunmasının ardından cezaevine gönderildi.

Tutuklama kararı verilen A.Ö, M.Ş, M.Y, E.G. ve M.V'nin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

27 Nisan'da Kırıkkale, Ankara ve Konya'da bazı adreslere yönelik operasyonda, Kırıkkale Valiliği ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan kamu görevlileri M.K, A.Ö. ve B.Ö. ile M.Ş, M.Y. ve E.G. Kırıkkale'de, M.V. Ankara'da, H.G. ise Konya'da "örgüte üye olma, haksız kazanç ve himmet adı altında para aktarma ve resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar