Kırgızistan’da yabancılar televizyon sahibi olamayacak

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'da meclis, yabancılar, çifte vatandaşlık sahibi olanlar, yasaklı siyasi partiler ve derneklerin televizyon sahibi olmalarını...

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan’da yabancılar televizyon sahibi olamayacak

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'da meclis, yabancılar, çifte vatandaşlık sahibi olanlar, yasaklı siyasi partiler ve derneklerin televizyon sahibi olmalarını engelleyen yasa teklifini oy çokluğuyla kabul etti.

Teklifi meclise sunan Kırgızistan Sosyal Demokrat Partisi (KSDP) milletvekili Kojobek Rıspayev, Basın Kanunu'na değişiklik yapılmasını öngören tasarının ülkenin enformasyon güvenliğini sağlamak için hazırladığını belirtti.

Rıspayev, Basın Kanunu’nda öngörülen değişikliklerinin yazılı, işitsel ve internet medyasını kapsamadığını sadece görsel medya sektörünü ilgilendirdiğini ifade etti.

Basın kuruluşları ve özellikle ülkede faaliyet gösteren dış kaynaklı internet medya temsilcileri, tasarıyı meclis binası önünde protesto etti.

Tasarının mecliste kabul edilmesine sosyal medyadan sert tepki gösteren medya uzmanları da yasanın ileride görsel medya dışındaki medyayı da kapsayabileceği konusundaki endişelerini dile getirdi.


Yorumlar