Kırgızistan’da Kurban Bayramı hazırlıkları

- Bayramı bir günlük tatille kutlayan ülkede, Bişkek'teki Lenin meydanında kılınacak bayram namazına Başbakan Ceenbekov da katılacak

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan’da Kurban Bayramı hazırlıkları

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan, Kurban Bayramı'nı bir günlük tatille kutlayacak.

Bişkek Belediye Başkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, bayram namazının camilerin yanı sıra sadece başkent Bişkek ve Oş kentindeki Lenin meydanlarında ana meydanda kılınacağı aktarıldı.

Açıklamada, bayram namazının meydanlarda yerel saatle 08.00'de kılınacağı, meydanlara çıkan bazı caddelerin trafiğe kapatılacağı ifade edildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada da Bişkek'teki Lenin meydanında kılınacak bayram namazına Başbakan Sooronbay Ceenbekov’un da katılacağı bildirildi.

Bayram namazının ardından kurbanlarını kesecek Kırgızlar, bir günlük resmi tatille kutladıkları bayramda akraba ziyareti yapacak, kesilen kurban etlerinden yapılan yemekleri misafirlerine ikram edecek.

Ülkede, çok sayıda yerli ve yabancı kuruluşun vekaleten kestiği kurbanların etleri de ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Bişkek Din Hizmetleri Müşavir Vekili Hüseyin Yılmaz, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Kırgızistan'da bin civarında kurban hissesinin kesimini ve dağıtımını yapacağını belirtti.

Meteoroloji, bayramın ilk günü için yağmur uyarısında bulundu.

Yorumlar