Kırgızistan'da İlköğretim Haftası

- Bişkek Türk İlkokulu, Bişkek Türk Ortaokulu ve Bişkek Türk İmam-Hatip Ortaokulu'nda tören düzenlendi - Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Kılıç: - "En modern eğitimle en değerli hocalarla ve modern fiziki şartlara sahip okullarla geleceğin doğru nesillerini yetiştireceğiz. Gerçek Türk okullarını Kırgızistan'a tanıtacağız"

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan'da İlköğretim Haftası

BİŞKEK (AA) - Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, gençlere yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu belirterek, "En modern eğitimle en değerli hocalarla ve modern fiziki şartlara sahip okullarla geleceğin doğru nesillerini yetiştireceğiz. Gerçek Türk okullarını Kırgızistan'a tanıtacağız." dedi.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Cengiz Aytmatov Kampüsü'nde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı Bişkek Türk İlkokulu, Bişkek Türk Ortaokulu ve Bişkek Türk İmam-Hatip Ortaokulu'nda 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan programda konuşan Kılıç, gençlere yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu dile getirerek, "Bazı kötü niyetli odaklar da bunu yaptı. Eğitim kurumlarına, gençlere yatırım yaptı. Onlardan terörist yetiştirdi." diye konuştu.

Büyükelçi Kılıç, söz konusu kötü niyetli odaklara imkan vermemek için en modern eğitim kurumlarını yapmak ve bu kurumlarda en modern eğitimi vermekle sorumlu olduklarını söyledi.

Kılıç, gençlerin modern bir okulda eğitim ve öğretime başlamasından mutluluk duyduğunu belirterek, "En modern eğitimle en değerli hocalarla ve modern fiziki şartlara sahip okullarla geleceğin doğru nesillerini yetiştireceğiz. Gerçek Türk okullarını Kırgızistan'a tanıtacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Recep Sula da Türk devlet okullarına talebin yüksek olduğuna işaret ederek, "İlkokul ve orta okulumuzda geçen sene 460 öğrenciye eğitim verdik. Bu sayı şimdi 600'e çıktı." dedi.

Konuşmaların ardından program, şiir dinletisi, çocuk korosunun konseri ve Kırgız ile Kafkas halk dansları gruplarının gösterileriyle devam etti.

Yorumlar