Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi iftar programı düzenledi

BİŞKEK () – Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ), ramazan dolayısıyla iftar programı düzenledi. Cengiz Aytmatov Kampüsü Sosyal Tesisleri'nde...

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi iftar programı düzenledi

BİŞKEK () – Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ), ramazan dolayısıyla iftar programı düzenledi.

Cengiz Aytmatov Kampüsü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına üniversite idari yönetimi ve akademik kadrosu, senato üyeleri, aileleri, Kırgızistan Din İşleri Devlet Komitesi yetkilileri, Bişkek müftülük temsilcileri, Türkiye ve Azerbaycan Büyükelçiliği yetkilileri, Ahıska Türkleri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı.

Türk mutfağından lezzetlerin ikram edildiği programda üniversitenin konservatuar bölümü tarafından müzik dinletisi yapıldı.

Kırgızistan Din İşleri Devlet Komitesi Başkanı Orozbek Moldaliyev, üniversitenin düzenlediği iftar programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz bir Atanın çocuklarıyız. Dinimiz birdir. Kardeşliğimiz sonsuza dek güçlü olsun” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sabahattin Balcı, Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz ramazanın, Türk dünyasının gelişimine katkı sağladığını vurgulayarak, iftar programına katılanlara teşekkür etti.


Yorumlar