Kırgız göçebe kültürü Kırçın Yaylası'nda canlandırılıyor

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın evsahipliğinde düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın bir ayağı olan Etno Festivali başladı. Tanrı Dağı'ndaki ladin ağaçlarıyla...

Google Haberlere Abone ol
Kırgız göçebe kültürü Kırçın Yaylası'nda canlandırılıyor

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın evsahipliğinde düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın bir ayağı olan Etno Festivali başladı.

Tanrı Dağı'ndaki ladin ağaçlarıyla kaplı Kırçın Yaylası'nda düzenlenen ve 2. Dünya Göçebe Oyunları'nın bir ayağı olan etno festivaline, ülkenin açık hava tiyatrosu tarihindeki en kalabalık tiyatro gösterimi ile başladı.

Üç gün sürecek Etno Festivaline yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Yemyeşil doğasıyla göz alan Kırçın'daki dev sahnede, Altınbek Maksutov’un yönetmenliğinde göçebelik dönemi canlandırıldı. Ses ve efektleri ile izleyicileri tarihe götüren açık hava tiyatrosunda, çadır yaşamı, gençlik, vakit geçirme oyunları, misafir kabul etme merasimleri, mücadele sahneleri ve lider seçimleri sahnelendi.

Ülke genelindeki devlet tiyatrolarından 2 bin oyuncunun sahne aldığı tiyatroyu binlerce vatandaş izledi. Etnokentteki festivale, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in davetlisi olarak ABD sinema oyuncusu ve yönetmen Steven Seagle da katıldı.

Bu etkinliğin dışında Kırçın'da birbirinden farklı ve güzel 300’den fazla keçe çadır evi kuruldu ve geleneksel spor oyunları sahneleniyor.

Anadolu Ajansı’nın da medya sponsoru olduğu Etno Festivali'ni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu, Türk Hava Yolları, Kırgızistan devlet cep telefonu operatörü MAGAKOM ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) aralarında bulunduğu 9 kurum ve şirket üstleniyor.

Yorumlar