Kira fazla gelince minibüsünü "mobil dükkan"a çevirdi

- Edirne'de yaşayan Seracettin Erdem, kiraları yüksek bulunca minibüsünü dükkan gibi kullanmaya başladı - Minibüsünü bölümlere ayıran Erdem, müşterilerine ayakkabı tamiri, bıçak bileme, çaydanlık ve tencere lehimi hizmeti veriyor

Google Haberlere Abone ol
Kira fazla gelince minibüsünü "mobil dükkan"a çevirdi

EDİRNE (AA) - Edirne'de yaşayan 50 yaşındaki Seracettin Erdem, kiraları yüksek bulunca minibüsünü mobil iş yerine çevirdi.

Erdem, yaptığı açıklamada, 30 yıl ayakkabı imalatı işiyle uğraştığını anlattı.

Mesleğe küçük yaşlarda başladığını belirten Erdem, "Önce imalathane açmıştık. Sonra günde 300-500 çift ayakkabı üreten bir iş yerimiz oldu. Yıllar içerisinde bu işten iyi kazandık. Daha sonra işlerimiz iyi gitmeyince iş yerimizi kapattık. 8 yıl önce tamirciliğe dönüş yaptık. Birkaç ilçede ve şehirde dükkan açmayı denedik, işi bir türlü tutturamadık." diye konuştu.

Ayakkabı tamiri, bıçak bileme, çaydanlık ve tencere lehimi işlerini bir arada yapabileceği uygun kirası olan bir iş yeri bulamadığını anlatan Erdem, şöyle devam etti:

"Bizim gibi çeşitli işleri bir arada yapan ustaların kiralayabileceği dükkanlar pek yok artık. Ben üç işi bir arada yapıyorum. Bugünkü dükkanlar hep büyük marketler, büyük iş yerleri için yapılmış. Dükkan kiralarının da yüksek olması nedeniyle böyle seyyar bir iş yapmak zorunda kaldık. Minibüsü bölümlere ayırdım. İş yerimde kullandığım makinelerimi aracın içine yerleştirdim. Her iş için ayrı makineler var, bunları da jeneratörle çalıştırıyorum. Önceden minibüsümle köyleri de geziyordum ancak son yıllarda sadece Edirne'deki çeşitli mahallelerde çalışıyorum.

Biz sanatkarız ekmeğimizi kazanıyoruz Allah'a şükür. Bir insan işini doğru dürüst yaparsa her yerde ekmek çıkarır kendisine. Bu durumu yaşayan sanatkar arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Biz mutluyuz."

Seracettin Erdem, 3 çocuğunu da alın teriyle okuttuğunu ifade ederek, iyi para kazandığını ve işlerinin iyi devam ettiğini söyledi.

Yorumlar