Kilis'in "yakışıklısı"nın evinde hüzün var

- Kente 23 Nisan'da Suriye'den atılan roket mermisinin Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne düşmesi sonucu yaşamını yitiren, eğitim gördüğü okulda "yakışıklı" lakabıyla tanınan Arslan'ın ailesi bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için dua ediyor - Baba Arslan: "Çocuklar babalarının kanadı gibidir, benim kanadım kırıldı. Allah, kimseye evlat acısı yaşatmasın"

Google Haberlere Abone ol
Kilis'in "yakışıklısı"nın evinde hüzün var

KİLİS (AA) - Kilis'te, 23 Nisan'da Suriye'den atılan roket mermisinin Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne düşmesi sonucu yaşamını yitiren ve eğitim gördüğü okulda "yakışıklı" lakabıyla tanınan Mahmut Emre Arslan'ın anne ve babası, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması ve başka anne babaların evlatlarını kaybetmemesi için dua ediyor.

Baba Selahattin Arslan, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, 14 yaşındaki oğlu Mahmut Emre'nin çevresinde efendi kişiliğiyle tanındığını belirterek, yavrusunun ölümünün ardından zor günler geçirdiklerini söyledi.

Devlet yetkililerinin bu süreçte kendilerini yalnız bırakmadığını anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Yeri geldi sağlık sorumlarım nedeniyle koltuk değnekleriyle işe gidip, çocuklarımızın eğitimi ve yaşamları için çalıştık, ancak Suriye'den atılan bir bomba ailemizi yaraladı. Olaydan 3 gün önce eğitim gördüğü okulun yakınına yine roket düşüyor. Bu olaydan yara almadan kurtulan oğlum, sosyal paylaşım sitesinden elinde bulunan metal parçası ile 'bugün de ölmedik' şeklinde bir fotoğraf paylaşmış. 3 gün sonra cuma günü hazırlığını yapıyor, namaza gidiyor. Ardından bir roket geliyor ve oğlum hakk'a yürüyor. Bu büyük bir acı."

Evlat acısının tarif edilemeyeceğini dile getiren Selahattin Arslan, başka anne babaların bu acıyı yaşamaması için sürekli dua ettiklerini söyledi.

- "Benim yakışıklım şu an burada yok"

Kimsenin evlat acısı yaşamaması temenni eden Arslan, "Çocuklar babalarının kanadı gibidir, benim kanadım kırıldı. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Oğlumun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ilgisi vardı, onu çok severdi, haberlerini takip ederdi. Bunun yanı sıra iyi bir Galatasaraylıydı. Eğitim gördüğü okulda 'yakışıklı' olarak anılırdı. Benim yakışıklım şu an burada yok. Allah, Peygamber efendimize komşu yapsın, mekanı cennet olsun." diye konuştu.

Başta Kilis Valisi Süleyman Tapsız olmak üzere tüm kurum yetkililerinin kendilerine zor günlerinde destek olduğunu belirten baba Arslan, "Yaşanan olayları fırsata çevirmek isteyen insanlar var. Bizler buna asla izin vermeyiz. Devletimize, hükümetimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize güveniyoruz." dedi.

Anne Zeynep Arslan ise oğlunun ölümünün ardından zor günler geçirdiklerini, tek duasının ve temennisinin bir daha hiç bir çocuğun ölmemesi olduğunu belirtti.

Yorumlar