KESK'ten Laik Eğitim, Laik Yaşam mitingi

ANKARA (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonunca (KESK) Ankara'da "Laik Eğitim, Laik Yaşam" mitingi düzenlendi. Mitinge Eğitim ve Bilim Emekçileri...

Google Haberlere Abone ol
KESK'ten Laik Eğitim, Laik Yaşam mitingi

ANKARA (AA) - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonunca (KESK) Ankara'da "Laik Eğitim, Laik Yaşam" mitingi düzenlendi.

Mitinge Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Halkevleri, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri de katıldı.

Kurtuluş kavşağında toplanan grup, mitingin yapılacağı Kolej Meydanı'na yürüdü. Gruptakiler meydana arama noktalarından geçirilerek alındı. Şehir dışından miting için otobüslerle gelenler de kent girişlerindeki arama noktalarından geçirilerek meydana yönlendirildi.

Yaklaşık 3 bin polisin görev yaptığı mitingde güvenliğin sağlanabilmesi için atlı polis birlikleri ile helikopter de destek verdi. Alanda çok sayıda TOMA da hazır bulundu.

- "Laiklik, bilimsel eğitimin ön koşulu"

Grup adına basın açıklaması yapan KESK Eğitim, Örgütlenme ve Basın Yayın Sekreteri İlhan Yiğit, "Çalışma yaşamının güvencesiz ve kuralsız hale geldiği, ücretlerin gittikçe eridiği, işsizliğin arttığı, karanlık bir tabloyla karşı karşıyayız." görüşünü savundu.

KESK yönetici ve üyelerinin iş güvencelerinin ortadan kalktığını ileri süren Yiğit, yöneticiler ve üyeler hakkında hiçbir hukuki dayanağı olmayan soruşturmalar açıldığını iddia etti.

Yiğit, açıklanan yeni hükümet programıyla kıdem tazminatı ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılacağını öne sürerek, özel istihdam bürolarının çalışma yaşamını güvencesiz ve kuralsız hale getireceğini iddia etti.

Laikliğin sadece din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması anlamına gelmediğini savunan Yiğit, laikliğin bilimsel eğitimin ön koşulu olduğunu belirtti.

Yorumlar