Kerry'nin Suriye'de uçuşların sınırlandırılması önerisi

- Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: - "Kerry'nin Suriye'de kritik bölgelerde uçuşların sınırlandırılması önerisi işe yaramaz"

Google Haberlere Abone ol
Kerry'nin Suriye'de uçuşların sınırlandırılması önerisi

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye'de kritik bölgelerde uçuşların sınırlandırılması önerisinin "işe yaramayacağını" öne sürdü.

Ryabkov, bir toplantıda yaptığı konuşmada, konunun bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda, daha sonra ise Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun toplantısında müzakere edileceğini belirtti.

Rusya'nın önceliğinin Suriye krizinin siyasi yolla çözüme kavuşması olduğunu ifade eden Ryabkov, ABD ile yapılacak işbirliğinin bu meseleye katkı sağlayacağını dile getirdi.

Ryabkov, "Suriye ordusuna (Esed rejimi ordusu) ve insani yardım konvoyuna ateş açmalarından sonra ABD ile Rusya'nın anlaşma şansı azaldı. Fakat bu durumun alternatifi yok çünkü Rusya anlaşma sürecinden çıkmak istemiyor" dedi.

Rus ordusunun insani yardım konvoylarına ateş açtığı yönündeki bilgileri yalanlayan Ryabkov, ABD'nin hala muhalif ve savaşçılar arasında ayrım yapmadığını, bunun da terörle mücadeleyi zorlaştırdığını savundu.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen üst düzeyli Suriye toplantısında Esed rejimi ile Rusya'nın yardım görevlileri ve siviller yaptığı saldırılara tepki göstermiş, Suriye'de kritik bölgelerde uçuşların sınırlandırılmasını istemişti.


Yorumlar