Kerry'den Johnson'a tebrik telefonu

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı Johnson'ı telefonla arayarak tebrik etti

Google Haberlere Abone ol
Kerry'den Johnson'a tebrik telefonu

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ı telefonla arayarak tebrik ettiği ve yeni görevinde başarılar dilediği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Kerry'nin İngiliz mevkidaşı Johnson'la bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, iki mevkidaşın ABD-İngiltere ikili ilişkileri üzerine konuştukları ve iyi ilişkilerin bundan sonra da aynı şekilde sürdürülmesi konusunda ortak bir düşünceyi paylaştıkları vurgulandı.

Dünya genelindeki sorunlarla yüzleşme noktasında NATO şemsiyesi altındaki ortak çabaların önemine işaret edilen görüşmede, Kerry'nin Brexit sonrası İngiltere-AB ilişkileri konusunda her türlü desteği vereceklerini belirttiği ifade edildi.

Kerry-Johnson görüşmesinde ayrıca Suriye ve Ortadoğu'daki son durumun da ele alındığı ve gelecek hafta Brüksel'de yapılacak dışişleri bakanları toplantısında iki bakanın bir araya gelmeyi planladıkları bilgisine yer verildi.

Brexit kararı sonrasında görevinden istifa eden David Cameron'ın yerine başbakan olan Theresa May, eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ı Dışişleri Bakanı olarak görevlendirmişti.

Yorumlar