Kerry Suudi Arabistan'da

- ABD Dışişleri Bakanı Kerry Suudi Arabistan Veliaht Vekili Prens Muhammed Bin Naif ile Cidde'de bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Kerry Suudi Arabistan'da

CİDDE (AA) - Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suudi Arabistan Veliaht Vekili Prens Muhammed Bin Naif Bin Abdulaziz ile Yemen görüşmeleri öncesinde Cidde'de bir araya geldiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansının (SPA) haberine göre, Kerry ile Prens Muhammed Bin Naif'in ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri ele aldıkları toplantıda İkinci Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, İstihbarat Teşkilatı Başkanı Halid bin Ali el-Humeydan ile ABD'nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Joseph W. Westphal, ABD'nin Ortadoğu barış elçisi Frank Lowenstein ile ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir dizi yetkili de hazır bulundu.

Kerry Yemen'deki gelişmeleri ele almak üzere dün akşam Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gelmişti.

Kerry sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Yemen'deki çatışmayı sonlandırmak ve insani yardımların girişi için çok önemli siyasi çözüm çerçevesinde görüşmeler yapmak üzere Cidde'de olduğunu duyurmuştu.

Kerry'nin gün içerisinde Suudi Arabistanlı yetkililer, Körfez ülkelerinden mevkidaşları, Rusya temsilcisi, BM Yemen temsilcisi ve bazı batılı yetkililer ile Yemen ve Suriye krizleri olmak üzere bölgesel konuları görüşmek üzere bir araya gelmesi bekleniyor.

Yorumlar