Kerry-Şerif görüşmesi

- ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Pakistan Başbakanı Şerif ile New York'ta görüştü - Görüşmede, Keşmir'de son dönemde artan saldırılardan endişe duyulduğu vurgulandı

Google Haberlere Abone ol
Kerry-Şerif görüşmesi

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Pakistan Başbakanı Navaz Şerif arasındaki görüşmede, Keşmir'de son dönemde artan şiddet olaylarından endişe duyulduğu dile getirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi.

İkili ve bölgesel ilişkilerin ele alındığı görüşmede Kerry, Pakistan güvenlik güçlerinin "şiddet içeren aşırılıkçılara karşı verdiği çabayı takdir ettiklerini" ve bu ülkenin "teröristler için güvenli liman haline gelmemesinin" önemini anlattı.

Kerry ile Şerif, Keşmir'de son dönemde artan şiddet olaylarından endişe duyduklarını kaydederek tüm taraflara tansiyonu düşürme çağrısı yaptılar.

Kerry, ayrıca Pakistan'ın nükleer programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve programın belli sınırlar içinde devam etmesi gerektiğine işaret etti. Afgan mültecilere 40 yılı aşkın süredir ev sahipliği yapan Pakistan'ın bu yaklaşımından övgüyle söz eden Kerry, insani değerlere saygının önemine vurgu yaptı.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde iki gün önce bağımsızlık yanlısı direnişçiler tarafından askeri bir üsse düzenlenen saldırıda 17 askerin öldüğü, çok sayıda askerin yaralandığı bildirilmişti.

Yorumlar