Kerry, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminden mevkidaşı Kasoulides ile görüştü

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulması için taraflar arasında yürütülen son günlerdeki görüşmelerde...

Google Haberlere Abone ol
Kerry, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminden mevkidaşı Kasoulides ile görüştü

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulması için taraflar arasında yürütülen son günlerdeki görüşmelerde ilerleme sağlanmasını beklediklerini söyledi.

Kerry, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasoulides ile bakanlıkta bir araya geldi. Görüşme öncesi iki bakan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kerry, adada çözümün sağlanması için büyük çaba harcadıklarını belirterek, geçtiğimiz günlerde iki tarafın liderleri arasında yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedilmesini beklediklerini ifade etti.

Kerry, “Son günlerde yeniden yapılan görüşmelerin bir takım ilerlemeler sağlayacağını ümit ediyorum. İlerleme var. Bazı anlaşmalar sağladıkları belirli konular var ancak hala üstesinden gelinmesi gereken sorunlar var.” diye konuştu.

Kerry, 50 yıllık anlaşmazlığı gidermek için Kıbrıs’taki dostlarıyla müzakerelerin yanı sıra güvenlik ve ekonomik konularda da çalışmayı sürdüreceklerini dile getirerek, çok da uzak olmayan bir zamanda adaya gideceğini söyledi.

Kasoulides ise Kerry’ye Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulmaya yönelik ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Görüşmede ABD’nin, Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerine sunacağı olumlu katkıları ele alacaklarını belirten Kasoulides, Kerry’yi yakın gelecekte adada yeniden görmeyi umduklarını kaydetti.

Kıbrıs sorununa BM gözetiminde çözüm müzakereleri çerçevesinde, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin ev sahipliğinde adada ara bölgede geçtiğimiz günlerde bir araya gelmişti.

Yorumlar