Kerry, Bakanlığı içerisindeki "muhaliflerle" buluştu

- Bakan Kerry, ABD'nin Suriye politikasını eleştirerek, ABD'nin Esed rejimine saldırması gerektiği yönünde yazı kaleme alan bazı çalışanlarıyla bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Kerry, Bakanlığı içerisindeki "muhaliflerle" buluştu

WASHINGTON (AA) – ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, kaleme aldıkları yazıda ABD'nin Suriye politikasını eleştiren bazı Bakanlık çalışanlarıyla konuyu değerlendirmek amacıyla görüştüğü bildirildi.

Bakanlık Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, Dışişleri Bakanlığında çalışan 51 kişinin, ABD hükümetinin Suriye politikasını değiştirmesi gerektiği yönünde kaleme aldıklarını yazıya ilişkin konuştu.

Kirby, Bakan Kerry’nin yazıyı kaleme alan yaklaşık 10 Bakanlık çalışanlarıyla bugün bir araya gelerek yarım saatlik toplantı yaptığını söyledi. Görüşmeye katılan Bakanlık çalışanlarının tamamının Washington’da bulunan merkez binada görev yaptığı ve toplantıya diğer ülkelerde görev yapan herhangi bir çalışanın katılmadığı bildirildi.

Görüşmenin içeriğine dair bilgi vermekten kaçınan Kirby, “Kerry, toplantıdan çok olumlu bir şekilde ayrıldı.” ifadesini kullandı.

Kirby, toplantının karşılıklı fikir alış verişi şeklinde geçtiğini belirterek, Kerry’nin görüşme sırasında yazıyı kaleme alanlara ABD’nin Suriye politikası hakkındaki bilgi verdiğini belirtti.

Kirby, Bakan Kerry'nın yazıyı kaleme alan çalışanlarıyla görüşmesini "saygı göstergesi" ve "genel değerlendirme" şeklinde tanımladı.

Suriye’de DAEŞ’I ortadan kaldırmak için öncelikle Esed yönetiminin hedef alınması gerektiğini belirten bakanlık çalışanları, ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye politikasını ağır şekilde eleştiren bir yazı kaleme almıştı.

Yazıda, Rusya’nın ABD tarafından eğitilen muhaliflere saldırdığı ve Esed rejiminin hiçbir anlaşmaya uymadığına dikkat çekilirken, Rusya ve Suriye yönetiminin bu tavrına karşı ABD’nin daha fazla güç göstermesi gerektiği vurgulanmış.

Yorumlar