Kerkük'te demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı

- Avcı Camisi imam hatibi Mahmud: "Bu bir vefa borcudur. Türkiye, bugün İslam dünyasının en güçlü ülkesidir. Türkiye'ye gelen zarar hepimize gelmiştir"

Google Haberlere Abone ol
Kerkük'te demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini önlemek isterken hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kerkük'teki Avcı Camisi'nde bir araya gelen yüzlerce Türkmen, cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazında saf tuttu.

Avcı Camisi imam hatibi Adil Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'de alçakça yapılan darbeye karşı duranlar ve canını feda eden demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldık." dedi.

Türkiye'nin sadece Türkmenlerin değil her zaman tüm İslam dünyasının yanında olduğunu hatırlatan Mahmud, şunları kaydetti:

"Irak'ın 2003'te işgal edilmesinden bu yana yanımızda en iyi şekilde duran tek ülke Türkiye olmuştur. Suriye, Doğu Türkistan, Filistin ve Somali gibi birçok ülkenin yanındadır. Bu bir vefa borcudur. Türkiye, bugün İslam dünyasının en güçlü ülkesidir. Türkiye'ye gelen zarar hepimize gelmiştir."

- "Türk milleti darbecilere, karşı darbe yaptı"

Gıyabi cenaze namazına katılan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük İl Teşkilatı Sorumlusu Kasım Kazancı ise darbe girişiminin demokrasiye sahip çıkan halkın sağlam duruşuyla başarıya ulaşamadığını belirtti.

"Karanlık güçler, İslam ve Türk dünyasının kalesi olan Türkiye'yi dağıtmak istediler ama yapamadılar. Türk milleti darbecilere, karşı darbe yaptı." diyen Kazancı, demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Namaza katılan Celil Fettah isimli Kerküklü vatandaş da Türk halkının demokrasiye sahip çıkmasından övgüyle söz etti.

Fettah, "Bizler her zaman bu devletin, halkın ve demokrasiyi savunan insanların yanındayız. Türkiye insani yaklaşımıyla yıllarca mezhep, din, dil ayırmaksızın Irak halkının yanında oldu. Bu devletin yanında olmak bizim için bir gururdur." diye konuştu.

Yorumlar