"Kerkük Türk'tür Türk Kalacak" yürüyüşü

- MHP Fatih İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen yürüyüşte, IKBY'nin referandum kararı protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
"Kerkük Türk'tür Türk Kalacak" yürüyüşü

İSTANBUL (AA) - MHP Fatih İlçe Başkanlığı üyeleri, "Kerkük Türk'tür Türk Kalacak" yürüyüşüyle, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) yapmayı planladığı referandum kararına tepki gösterdi.

Beyazıt Meydanı'nda toplanan MHP üyeleri, "Haydi gidek usul usul, bizim olsun Kerkük, Musul" yazılı pankart açıp "Kerkük Türk'tür Türk Kalacak" sloganları attı.

Türk ve Türkmeneli bayraklarıyla yürüyüşe geçen gruptakiler, tekbirlerle Sultanahmet Meydanı'na kadar yürüdü.

MHP Fatih İlçe Başkanı Sertel Selim, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzyıllarca Türk milletine vatan olmuş Kerkük'te uzun zamandır süren zulüm ve katliamların sonucunda bölgesel yönetimin referandum kararı aldığını belirtti.

Selim, Kerkük'ün bin yıldan fazla zamandır Türkmen şehri olduğunu aktararak, "Soydaşlarımızın yaşadığı, tarihi bağlarımızın kuvvetli olduğu, türkülerimizin dillendirildiği, acılarımızın ve sevinçlerimizin ortak olduğu Türkmen kentimiz, emperyalist güçlerin, konumu ve yeraltı zenginliği dolayısıyla hedef tahtasına konulmuş, emperyalist güçlerin desteğiyle bir Türkmen şehri olmaktan çıkarılarak kurulmaya çalışılan sözde 'Kürdistan' devletinin bir parçası haline getirilmek istenmektedir. Lakin Türk milleti tarih boyunca buna müsaade etmemiştir, bundan sonra da müsaade etmeyecektir." diye konuştu.

Ülkücüler olarak, Türk milletinin her ferdi için canlarını feda etmekten çekinmeyeceklerini dile getiren Selim, Kerkük'ün güvenliğinin, Ankara'nın ve İstanbul'un güvenliği demek olduğunu vurguladı.

"Kerkük Türk'tür Türk kalacak" diyen Selim, "Hamaset yapmıyoruz. Şaka hiç yapmıyoruz. Bedel ödemekten bahseden Barzani'ye bedeli de ödettirecek güçteyiz. Gerekirse güneşe ateş taşırız, gerekirse buzdan ateş yakarız, gerekirse cepheden cepheye kan naklederiz, yine de bekamıza el sürdürmeyiz." dedi.

Selim, ABD ve İsrail'in bölgedeki maşası olan şarlatanların oyunlarının bozulması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar