Kerkük katliamının 57. yılı

- ITC, Kerkük'te 1959 yılında öldürülen Türkmenleri anmak amacıyla etkinlik düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Kerkük katliamının 57. yılı

ERBİL (AA) - Irak Türkmen Cephesi (ITC), 1959 yılında Erbil'e bağlı Kerkük kentinde öldürülen Türkmenleri anmak amacıyla etkinlik düzenledi.

ITC'nin Erbil İl binasında yapılan anma etkinliğine, ITC Milletvekili Aydın Maruf ve çok sayıda Türkmen vatandaş katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Maruf, Osmanlı İmparatorluğu'nun bölgeden çekilmesinden sonra Türkmenlerin çok kötü dönemlerden geçtiğini ve bu durumun devam ettiğini ifade etti.

Kerkük'te 14 Temmuz 1959'da Türkmenlerin haksız yere katledildiğini belirten Aydın Maruf, "Mazlum halkımız hiçbir günahı olmadan ölümlere maruz kaldı. Halen de bu tür politikalar devam ediyor. Ancak halkımız yılmadı ve mücadeleye devam ediyor." dedi.

Irak'taki Türkmen bölgelerinden birçoğunun terör örgütü DAEŞ'in elinde olduğunu hatırlatan Maruf, "Telafer'deki birçok kardeşimiz evlerini terk edip, kuzey ve güney bölgelere doğru göç etmek zorunda kaldı." diye konuştu.

Kerkük'te 14 Temmuz 1959'da cumhuriyetin ilanının birinci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan yüzlerce Türkmen, dönemin Komünist Partisi üyeleri tarafından öldürülmüştü.

Yorumlar