Kenya'daki üniversite saldırısı

- Ülkede geçen yıl 148 kişinin hayatını kaybettiği Eş-Şebab tarafından düzenlenen saldırıyı yöneten kişi öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Kenya'daki üniversite saldırısı

NAİROBİ (AA) - Kenya'da geçen yıl Eş-Şebab terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıyı yöneten kişinin Somali'de öldürüldüğü bildirildi.

Eş-Şebab tarafından yayımlanan ölüm ilanında, Dulyadin adıyla da bilinen Muhammed Mahmut Ali'nin Somalili güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Ölüm ilanında "Şeyh Muhammed Mahmut Ali'nin şehadeti için İslam milletine baş sağlığı dileriz." ifadesi kullanıldı.

Somalili yetkililer, Ali'nin Kismayo kenti yakınlarında ABD ve Somali askeri güçlerinin düzenlediği ortak operasyonda 1 Haziran'da öldürüldüğünü ancak kimlik tespiti için DNA testi sonuçlarının beklendiğini duyurmuştu.

ABD'nin Afrika Komutanlığı da (AFRICOM), 9 Haziran'da yaptığı açıklamada, Somali'de yapılan operasyonlarda Eş-Şebab örgütünün üst düzey yetkililerinden Ali'nin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Somali'de 2004'te kurulan Eş-Şebab örgütü, ülkenin güney ve orta kesimlerindeki bazı köy ile beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt, ülkedeki şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor. Somali'de güvenlik ve istikrara katkı için Afrika Birliği ülkelerine bağlı 22 bin asker görev yapıyor.

Kenya'nın kuzeydoğusundaki Garissa'da 2 Nisan 2015'de Garissa Üniversitesine Eş-Şebab militanlarınca düzenlenen saldırıda çoğu öğrenci 148 kişi hayatını kaybetmişti.



Yorumlar