Kentlere "akıllı bank" teknolojisi geliyor

- İstanbul'da faaliyet gösteren bir firma, vatandaşların park ve bahçelerde, cadde ve sokaklarda telefonlarını şarj edebileceği güneş enerjisiyle çalışan bank geliştirdi - Aynı zamanda reklam panosu olarak da kullanılabilen banklar, belediyelerin altyapı hizmeti sunması halinde internet sağlayıcı olarak da hizmet verebilecek - Firma sahibi Çalış: - "Türkiye'deki cadde ve sokaklarda, park ve bahçelerde, güneş paneliyle çalışan böyle bir ürün yok. Akıllı banklar, hem iç hem de dış mekanda kullanılabiliyor. Birçok sektöre hitap eden bir ürün. Vatandaşlara, USB hizmetini güzel bir tasarımla sunduk"

Google Haberlere Abone ol
Kentlere "akıllı bank" teknolojisi geliyor

İSTANBUL (AA) - ÇİĞDEM ALYANAK - İstanbul'da faaliyet gösteren bir firma, vatandaşların park ve bahçelerde, cadde ve sokaklarda telefonlarını şarj edebileceği güneş enerjisiyle çalışan bank geliştirdi.

Aynı zamanda reklam panosu ve aydınlatma olarak da kullanılabilen solar şarjbanklar, belediyelerin altyapı hizmeti sunması halinde internet sağlayıcı olarak da hizmet verebilecek.

Piyasaya ilk tanıtımı Avrasya Kent Fuarı'nda gerçekleştirilen akıllı banklar, cadde ve sokakta telefonunun şarjı biten vatandaşların imdadına yetişecek.

Akıllı bankların, ayrıca alışveriş merkezi, hastane, otel, üniversite gibi kapalı mekanlarda enerji desteği sağlayarak kullanılabildiği farklı tasarımları da bulunuyor.

Akıllı bankları üreten firmanın sahibi Murat Çalış, güneş paneliyle çalışan ve bir yıl önce geliştirdikleri akıllı bankların, birçok fonksiyona sahip olduğunu söyledi.

Ürünleri ilk kez Avrasya Kent Fuarı'nda tanıttıklarını ve henüz satış gerçekleştirmediklerini ifade eden Çalış, özellikle belediyelerin ürünlere gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını aktardı.

- Farklı tasarımlarda 13 ürün

Aynı özellikte ancak birbirinden farklı tasarıma sahip 13 ürün geliştirdiklerini anlatan Çalış, ürünlerin fiyatlarının da 1500-7000 lira arasında değiştiğini belirtti.

Bir arkadaşıyla basit bir düşünceyle projeye başladıklarını ve zamanla geliştirdiklerini ifade eden Çalış, "Bir, iki ürünle başlamıştık. Bir yıl içinde ürün sayısını 13'e çıkardık. Türkiye'deki cadde ve sokaklarda, park ve bahçelerde, güneş paneliyle çalışan böyle bir ürün yok. Akıllı banklar, hem iç hem de dış mekanda kullanılabiliyor. Birçok sektöre hitap eden bir ürün. Vatandaşlara, USB hizmetini güzel bir tasarımla sunduk. Vatandaşların cadde ve sokaklarda, park ve bahçelerde, alışveriş merkezlerinde, üniversitelerde, hastanelerde, belediyelerde vatandaşların telefonlarını şarj edecek yeri yok. Vatandaşlar artık, solar şarjbank ile dinlenirken, telefonlarını şarj edebilecekler." dedi.

Ürünlerin tasarımının ve patentinin firmalarına ait olduğunu dile getiren Çalış, özellikle alışveriş merkezlerinde uzun vakit geçiren vatandaşların, akıllı banklardan çok memnun kalacağına inandıklarını ifade etti.

Çalış, belediyelerin altyapıyı temin etmesi halinde, bu akıllı bankların internet sağlayıcı olarak da vatandaşlara hizmet verebileceğini söyledi.

Firma olarak ürünlerin kurulumlarını da yaptıklarını anlatan Çalış, Yunanistan'dan da bir firmanın ürünü çok beğendiğini ve bayilik istediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar