Kendisini bıçaklayan eşini mahkemede affetti

- Adana'da boşanmak isteyen eşini bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl 4 ay hapisle cezalandırılan sanık, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi - Sanığın eşi Korkmaz: - "Pişman olduğunu anladım. Ben eşimi çok seviyorum ve affediyorum"

Google Haberlere Abone ol
Kendisini bıçaklayan eşini mahkemede affetti

ADANA (AA) - Adana'da boşanmak isteyen eşini bıçakla yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında 3 yıl 4 ay hapisle cezalandırılan sanığın, tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Duran Korkmaz (27), bıçaklayarak öldürmek istediği eşi Nergiz Korkmaz (24) ile avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık, eşinin eski erkek arkadaşıyla sosyal medya hesabı üzerinden mesajlaştığını görünce sinirlendiğini ve onu darbettiğini söyledi.

Bunun üzerine eşinin polise durumu haber vererek sığınma evine gittiğini anlatan Korkmaz, "Oradan da anne ve babasının evine yerleşti. 2-3 ay ayrı yaşadık. Çocuklarımız olduğu için arada sırada görüşüyorduk. Olay günü parkta görüşürken çocukların benden olmadığını söyledi. Sinirlendim, eşim de annesinin evine gitti. Daha sonra yolda eşimi gördüm, beni görünce kaçtı. Tekrar çocukların benden olmadığını söyleyince gözüm karardı. Elimdeki bıçakla ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kendime gelince 112’yi aradım. Eşim kucağımda yatıyordu." ifadelerini kullandı.

İki çocuk annesi Nergiz Korkmaz ise eşinden şikayetçi olmadığını dile getirdi.

Eşinin söylediği gibi eski erkek arkadaşıyla yazıştığını anlatan Korkmaz, "Eşim fark edince bana vurdu. Psikolojim yerinde değildi. Kendisinden boşanmak istedim. Kabul etmeyince çocukların kendisinden olmadığını söyleyip, yüzüne tükürdüm. Bunun üzerine beni bıçakladı. Daha sonra kendisi yere oturdu, beni kucağına aldı. Kanayan bölgeme pansuman yaptı. Baş ucumda ağlayarak 112 Acil Servis’i çağırdı. Pişman olduğunu anladım. Ben eşimi çok seviyorum ve affediyorum. Eğer isteseydi, boynumu bile kesebilirdi." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, "olayın haksız tahrik altında" işlenmesi ve duruşmalardaki iyi halini indirim nedeni sayarak sanığı 3 yıl 4 ay hapisle cezalandırdı. Korkmaz, tutuklu geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Duran Korkmaz, boşanmak isteyen eşi Nergiz Korkmaz'ı 12 Haziran'da Yavuzlar Mahallesi’nde bıçaklayarak ağır yaralamıştı.

Yorumlar