Kendi günlerinde yerleşkeleri oldu

- Kağıthane'de, sokağa terk edilmiş veya engelli kedilerin bir arada yaşayabileceği "Kedi Yerleşkesi", Dünya Kediler Günü'nde törenle açıldı - Kedi Yerleşkesi'nde, her biri 16 odalı 2 adet büyük kedi evi, kediler için oyun grupları, aydınlatma ve devamlı su ihtiyaçlarının karşılanması için su tesisatı yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
Kendi günlerinde yerleşkeleri oldu

İSTANBUL(AA) - Kağıthane'de, sokağa terk edilmiş veya engelli kedilerin bir arada yaşayabileceği "Kedi Yerleşkesi", Dünya Kediler Günü'nde törenle açıldı.

Kağıthane Belediyesi ve Kent Konseyi Hayvanseverler Meclisi tarafından yürütülen proje kapsamında Nişantaşı Üniversitesinin karşısındaki yeşil alanda kurulan yerleşkenin açılışı, Dünya Kediler Günü'nde yapıldı.

Açılışta, Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu öğrencilerinin sokak hayvanları üzerine hazırladığı resim sergisi beğeniye sunuldu.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, resimleri inceledikten sonra yaptığı konuşmada, belediye olarak çevreye ve sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını söyledi.

Kağıthane'de 500 bin kişinin yaşadığını belirten Kılıç, "Çevre bize gelecek nesillerin emaneti. Biz bu emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmek için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Çocuklarımız çok güzel resimler yapmış. İstiyoruz ki çocuklarımızda çevre bilinci oluşsun, evlatlarımızın yürekleri ağaç, insan, hayvan, vatan ve bayrak sevgisiyle dolsun istiyoruz." diye konuştu.

Kent Konseyi Hayvanseverler Meclisi Başkanı Dilek Gülten de bu tür projelerin ihtiyaç olduğunu belirterek, Kılıç'a desteğinden ötürü teşekkür etti.

Etkinlik, Başkan Kılıç'ın öğrencilere kedi evi, mama ve mama kabı dağıtmasıyla sona erdi.

Kedi Yerleşkesi'nde, her biri 16 odalı 2 adet büyük kedi evi, kediler için oyun grupları, aydınlatma ve devamlı su ihtiyaçlarının karşılanması için su tesisatı bulunacak.

Yerleşkenin temizliğinden Kağıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Hayvan Rehabilitasyon Birimi'nin sorumlu olacağı belirtildi.

Yorumlar