Kemal Kılıçdaroğlu, "Mucize"yi izledi

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Mucize" isimli oyununu izledi

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu, "Mucize"yi izledi

İSTANBUL (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği "Mucize" isimli oyununu izledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Müjdat Gezen Tiyatrosu tarafından Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenen iki perdelik oyunu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile izledi.

"20. Yüzyılın En Büyük Lideri Mustafa Kemal Atatürk" isimli kitabını sahneye aktaran Başbuğ, oyunun ardından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'na ve oyunu izlemeye gelenlere teşekkür ederek, "Türk milleti ne yapsa Mustafa Kemal Atatürk'e olan borcunu ödeyemez. Bu gece benim hayallerimin bir kısmı gerçekleşti. Herkesin sevdiği Mustafa Kemal Atatürk'ü topluma nasıl anlatabiliriz? Bugün bunun ilk basamağını yaşadık." dedi.

Başbuğ, oyunun sanatseverlerle buluşmasında Müjdat Gezen'in büyük katkısı olduğunu belirterek, "Çünkü bu oyun için gerçekten her şeyini ortaya koydu. Varlığını ortaya koydu. Ona ne kadar çok teşekkür etsek herhalde azdır. Bugün bu sahnede gerçekten bir tiyatro şöleni olduysa bunu da Emel Mesci'ye borçluyuz. Bugün sizleri 1919'dan 1923'lere eğer götürebildiysek, o günleri canlandırabildiysek, bu oyun olduysa, bakın burada isimsiz kahramanlar var. Onlar bugün isimsizler ama yarın inanıyorum bunların çok büyük bir bölümünün, yarın çok büyük isimleri olacak. Çünkü bu gençler saatlerce, günlerce fedakarlıkla çalıştılar. Bunlar Mustafa Kemal'in gençleri." diye konuştu.

Müjdat Gezen ise İlker Başbuğ'u Silivri'de cezaevinde kaldığı dönemde ziyaret ettiğini aktararak, "Kitaplarını verdi bana. Çok güzeldi kitaplar. Atatürk ile ilgiliydi kitaplar. İki cilt. Okudum onları." ifadesini kullandı.

Başbuğ'un bu kitapları sinema filmi veya dizi film yapılmasını istediğini dile getiren Gezen, bu görüşmelerin ardından tiyatro olarak sahnelemeye karar verdiklerini söyledi.

Atatürk ve silah arkadaşlarının fotoğraf ve video görüntüleri ile başlayan oyunda, Prof. Dr. Aziz Sancar, Yılmaz Büyükerşen, Fatma Girik, Uğur Dündar ve Suna Kan gibi isimler, video görüntüleriyle oyunda yer aldı.

Melike İlgün ile İlker Başbuğ'un oyunlaştırdığı "Mucize"nin dramaturjisini Ali Berktay, müziklerini ise Turgut Onur Avdan yaptı.

Mesci'nin dekor tasarımına da imza attığı oyunda, aralarında Ali Büyükkartal, Ali Osman Böcekçioğlu, Ahmet Kızıl, Barış Ordu, Belgin Yağmur Kahraman, Burcu Akgün, Cem Baza, Cemil Aydoğdu, Emir Akköse, Esen Yayla, Güneş Çam, Gizem Aldemir, Hande Dilan Hancı'nın da bulunduğu genç oyuncular rol aldı.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunu, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve CHP milletvekilleri de izledi.

Yorumlar