KazanSummit-2017 Ekonomi Forumu

- Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım: - " Kazan, Rusya ve civar ülkelere açılmanın anahtarı"

Google Haberlere Abone ol
KazanSummit-2017 Ekonomi Forumu

KAZAN (AA) - Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım,Tataristan ile Türkiye'nin ortak projelere imza attığını belirtirken Kazan'da kurulacak sanayi bölgesi ile yatırımcıları bölgeye çekmeyi amaç edindiklerini söyledi.

Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenen KazanSummit-2017 Ekonomi Forumunda AA muhabirine konuşan Yıldırım, forumda ikili anlaşmaya imza attıklarını, Tataristan Hükümeti ile Türkiye'nin altyapı projelerinde ortak hareket ettiğini kaydetti.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi ile Tataristan Ekonomi Bakanlığı ve Rusya'nın 6 bankası arasında yapılan anlaşmanın başlangıcının iki sene öncesine dayandığını kaydeden Yıldırım, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'un Türkiye ziyaretinin bu aşamada önemli bir dönemeç olduğunu aktardı.

Anlaşmanın protokolünü 15 Aralık 2016'da imzaladıklarını kaydeden Yıldırım, anlaşma ile Gebze Organize Sanayi Bölgesinin birikimlerini Kazan'a aktarmayı, bölgede aynı standartlara ait bir organize sanayi bölgesi kurmayı ve yabancı sermayeli şirketleri Tataristan'a çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Anlaşmanın hayata geçirilmesinin Rusya ile Tataristan'da faaliyet gösteren 6 banka ile yapılacağının altını çizen Vahit Yıldırım, bu bankalardan alınan krediler ile sanayi bölgesine gelecek yatırımcıların tesis kurarak kendilerini geliştirmelerinin temin edileceğine vurgu yaptı.

Yıldırım, fizibiliteye göre burada yapılacak tesislerin alt ve üst yapısı için 800 milyon dolarlık bir yatırımın gerekeceğini, Gebze Organize Sanayi Bölgesi olarak sanayi tesisi projelerini kendilerinin yapacağını hatırlatarak 2,5 milyar dolar civarında bir yatırım finansmanının söz konusu olduğunu aktardı.

Yıldırım, Türk iş adamlarına da çağrıda bulunarak, Rusya ve civar bölgelere açılmanın anahtarının Tataristan olduğunu, bu bölgeye yatırım yapmanın büyük fırsatlar barındırdığını söyledi.

Yorumlar