Kazan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan heyecanı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 9 vatandaşın şehit düştüğü Ankara'nın Kazan ilçesini ziyaret edecek

Google Haberlere Abone ol
Kazan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan heyecanı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 9 vatandaşın şehit düştüğü Ankara'nın Kazan ilçesini ziyaret edecek.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın Kazan ilçesinde belediye meydanında halka hitap edecek.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerini ve ziyareti dolayısıyla teşekkürlerini ifade etmek amacıyla ilçeye giden yolun kenarına çeşitli pankartlar astı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16'ların havalanmasını engellemeye çalışırken, 9 sivilin şehit düştüğü Kazan ilçesinin girişi Türk bayraklarıyla donatıldı.

İlçeye giden yol kenarına, "Cumhurbaşkanımız yanınızdayız", "Sayın Cumhurbaşkanımız kahraman Kazan'a hoşgeldiniz", "Kazan direndi, Türkiye kazandı", "15 Temmuz'da kefenimizle yola çıktık, milli irade kazandı" ve "Direnişten dirilişe" yazılı pankartlar asıldı.

- "Kahraman Kazan" tabelası

Öte yandan, Kazan Belediyesi tarafından ilçenin girişindeki trafik tabelasının, "Kahraman Kazan" şeklinde değiştirilmesi de ilgi çekti. Otomobilleriyle yoldan geçen bazı vatandaşlar, tabela önünde fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazan'ı ziyaret edeceğine çok sevindiğini belirten vatandaşlardan Erhan Karaoğlu, "Cumhurbaşkanımızı gerçekten çok seviyoruz. Cumhurbaşkanımız bizim için gerçekten bir yaşam kaynağı haline geldi. Biz dünden beri bunun heyecanı içindeyiz." dedi.

Karaoğlu, "15 Temmuz gecesi de Kazanlılar olarak biz memleketimizin geleceği için elimizden geleni yapma çabası içinde olduk. Biz bu memleket için varız, bu memleketten başka gidecek bir yerimiz yok. Yine aynı şey olsa yine aynı mücadeleyi ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar