Kazan'da çocuklara yardım kermesi

- Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu ve Tataristan milletvekilleri çocuklar için birlikte kermes düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Kazan'da çocuklara yardım kermesi

KAZAN (AA) - Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da, Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu'nun ve Tataristan parlamentosundan kadın milletvekilleri çocuklara yardım kermesi düzenledi.

Tataristan Parlamentosunun "Merhemet" Kadın Milletvekilleri grubu ile Kazan Başkonsolosluğu'nun işbirliğindeki "Çocuklara Birlikte Yardım Edelim" adlı kermes, başkonsolosluk binasında yapıldı.

Kazan'daki Türk firmalarının desteğiyle düzenlenen ve akşam saatlerine kadar süren kermese gelen ziyaretçiler, hem alışveriş yaptı hem de kimsesiz çocuklara yardım elini uzattı.

Ev tekstili, cam ürünler, ev eşyası, hediyelik eşya, kıyafet, yiyecek ve içecek gibi çeşitli ürünlerin satıldığı kermeste çeşitli hediyelerin yer aldığı bir çekiliş düzenlendi.

THY Kazan Şubesi çekilişte, Kazan-İstanbul gidiş-dönüş uçak bileti, Rubin Kazan futbol takımının Türk oyuncusu Gökdeniz Karadeniz de imzalı forma ve futbol topu hediye etti.

Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç'ın eşi ve kermesin organizatörlerinden Anna Dilmaç AA muhabirine yaptığı açıklamada, kermeste elde edilen tüm gelirin Kazan'daki yetim çocuklara bağışlanacağını ve bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar