Kazan Belediye Başkanı Ertürk:

- "Belediye başkanı olduğum 2004'ten bu yana belediyemizde yapılan çalışmalarda, özellikle de ihaleler konusunda şeffaflık söz konusudur. 2004'ten bu yana belediyemiz icraatlarına, ihalelerine ve çalışmalarına ilişkin yapılan tüm denetimlerden alnımızın akıyla çıkmış olmamız bunun kanıtıdır" - "Burada bizim üzerimizden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti hedef alınmıştır. Ancak vatandaşlarımız bu yapılmak istenen pervasız oyuna itibar etmemiştir"

Google Haberlere Abone ol
Kazan Belediye Başkanı Ertürk:

ANKARA (AA) - Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in belediyede yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin, "Belediye başkanı olduğum 2004'ten bu yana belediyemizde yapılan çalışmalarda, özellikle de ihaleler konusunda şeffaflık söz konusudur. 2004'ten bu yana belediyemiz icraatlarına, ihalelerine ve çalışmalarına ilişkin yapılan tüm denetimlerden alnımızın akıyla çıkmış olmamız bunun kanıtıdır." dedi.

Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Milletvekili Murat Emir'in belediyede yolsuzluk yapıldığına ilişkin, TBMM'ye araştırma önergesi sunduğunu belirterek, yolsuzluk iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

"Belediye başkanı olduğum 2004'ten bu yana belediyemizde yapılan çalışmalar, özellikle de ihaleler konusunda şeffaflık söz konusudur." diyen Ertürk, şunları kaydetti:

"2004'ten bu yana belediyemiz icraatlarına, ihalelerine ve çalışmalarına ilişkin yapılan tüm denetimlerden alnımızın akıyla çıkmış olmamız bunun kanıtıdır. Ayrıca CHP Milletvekili Murat Emir'i, telefonla arayarak iddialarını kanıtlamaya davet ettiğimde, kendisinin sus pus kaldığını ve cevap veremediğini de kamuoyuyla paylaşmayı bir borç bilirim. Aynı konuşmada kendisini ilçemizde her gün düzenlediğimiz iftar etkinliğimize de davet ettiğimin ancak kendisinden olumlu bir yanıt alamadığımın da bilinmesini isterim."

- Başsavcı Çıtlak ile fotoğrafı

Ertürk, "Eski Kazan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Çıtlak ile bir açılışta çekilen fotoğrafları" üzerinden yapılan spekülasyonlara ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle CHP'ye yakınlığıyla bilinen bazı gazete ve televizyon kanallarında bu fotoğraf üzerinden bir istismar yapılmaya çalışılmıştır. Fotoğrafta başsavcımızın yanımda 'el pençe divan' durduğu şeklinde bir yorum yapılarak, kötü bir niyet okuması yapılmıştır. Burada bizim üzerimizden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti hedef alınmıştır. Ancak vatandaşlarımız bu yapılmak istenen pervasız oyuna itibar etmemiştir."

Lokman Ertürk, 14 yıllık belediye başkanlığı döneminde Kazan'ı Türkiye'de bir marka haline getirdiklerine işaret ederek, eş zamanlı yapılan bu karalama kampanyasının manidar olduğunu bildirdi.

- "İddialar şaşkınlık ve hayretle karşılanmaktadır" -

Kazan Kent Konseyi Başkanı Gültekin Oğuz da son günlerde bazı medya organlarında ilçeyi hedef alan haber ve yorumlar yapıldığını belirterek, "Aslı astarı olmayan bu mesnetsiz iddialar ilçe halkı tarafından şaşkınlık ve hayretle karşılanmaktadır. Bir iş yeri açılışına katılan savcımızın duruşunu dillerine dolamışlar ve hatta bu kasıtlı yorum ve haberlerine belediyede yolsuzluk yapıldığı iddialarını da ekleyerek sistematik bir karalama kampanyası yürütmektedirler. Kanaatimizce Kazan'a yapılan ve 100 milyon dolarları bulan ulusal yatırım projeleri birilerini rahatsız etmiştir." diye konuştu.

Oğuz, "Çeşitli itham ve iddialardan yola çıkarak, çalışan bir belediye başkanını vurmaları bence abesle iştigalden başka bir şey değildir. Anlaşılan o ki bu medya kuruluşlarının onca ülke sorunu varken, gündemi meşgul etmelerini başka türlü açıklamak mümkün değildir." ifadesini kullandı.

Yorumlar