Kazakistan'daki terör saldırıları

- Aktöbe kentindeki saldırıları düzenleyen teröristlerden 13'ü öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'daki terör saldırıları

ASTANA (AA) - Kazakistan'ın Aktöbe kentinde pazar günü bir askeri birim ile iki dükkana silahlı saldırı düzenleyen teröristlerden 13'ünün ölü ele geçirildiği bildirildi.

Kazakistan İçişleri Bakanlığı Dil ve Enformasyon Departmanı Müdürü Almas Sadubayev, basına yaptığı açıklamada, 3 asker ve 3 sivilin ölümüne, 37 kişinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırıları düzenleyen teröristlerden 13’ünün öldürüldüğünü kaydetti.

Teröristlere yönelik operasyonda 4 teröristin yaralı ele geçirildiğini ve 8 kişinin gözaltına alındığını belirten Sadubayev, 7 şüpheliyi arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kazakistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda yaralanan 37 kişiden 22’sinin hastaneye kaldırıldığı, 15 yaralının ayakta tedavi gördüğü belirtildi.

Kazakistan Başmüftüsü Erjan Malgajıuli, yayımladığı kınama mesajında, terör saldırılarının dinin arkasına saklanan radikal gruplar tarafından yapıldığını ifade etti. İslam’ın uyruk veya din ayrımcılığı yapmadığını ve masum insanların kanlarının dökülmesine izin vermediğini vurgulayan Malgajıuli, terörü kınadı.

Ülke genelinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, Aktöbe kentinde kırmızı alarma, başkent Astana’da da sarı alarma geçildi.

Kazakistan’da son terör olayı 2011 yılında yine Aktöbe kentinde yaşanmıştı.


Yorumlar