Kazakistan'daki silahlı saldırı

- Türkiye, Kazakistan’ın Aktöbe şehrinde bir askeri birim ile iki dükkana yapılan terör saldırılarını kınadı

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan'daki silahlı saldırı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Kazakistan’ın Aktöbe şehrinde dün bir askeri birim ile iki dükkana düzenlenen terör saldırılarının kınandığını bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Kazakistan'ın batısındaki Aktöbe'de kimliği belirsiz kişiler tarafından avcılık malzemeleri satan iki dükkana ve bir askeri birliğe yapılan saldırılara ilişkin, "Toplam 3 sivil ile 3 askerin hayatını kaybetmesine ve 6 asker ile 3 polisin de yaralanmasına yol açan terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz." ifadesi yer aldı.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Kazak halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeden masum insanları hedef alan bu alçak saldırı bize bir kez daha, uluslararası toplumun tam dayanışma ve işbirliğinin terör belasının bertaraf edilmesi için elzem olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uzun yıllardır terörle mücadele eden ve halen teröre karşı savaşan ülkemiz, Kazakistan'ın teröre karşı yürüttüğü mücadelede işbirliği içinde hareket etmeye hazırdır."

Aktöbe'de dün yerel saatle 14.45’te kimliği belirsiz kişilerin av malzemesi satan dükkanlara, bir saat sonra da bir askeri birime saldırı düzenlediği bildirilmişti.

Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda saldırganlardan üçünün öldürüldüğü, birinin yaralandığı ve olay yerinden kaçan diğer saldırganların yakalanması için de operasyonların sürdüğü belirtilmişti.

Yorumlar