Kazakistan Anayasa Günü'nü kutluyor

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, anayasa normlarının, uluslararası arenada ülke otoritesini arttırarak güçlü ekonomik büyümeye ve...

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan Anayasa Günü'nü kutluyor

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, anayasa normlarının, uluslararası arenada ülke otoritesini arttırarak güçlü ekonomik büyümeye ve refah seviyesinin yükselmesine imkan sağladığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Anayasa Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, kanunlara uyum sağlamanın, ülkedeki başarının asıl kaynağı ve garantisi olduğunu vurguladı.

Nazarbayev mesajında, anayasa normlarının, uluslararası arenada ülke otoritesini arttırarak güçlü ekonomik büyümeye ve refah seviyesinin yükselmesine imkan veren reformların yapılmasını sağladığını ifade etti.

Anayasa'nın 1995 yılında referandumla kabul edildiği gün olan 30 Ağustos, ülkede "Anayasa Günü" olarak kutlanıyor. İnsan hakları ve özgürlüğünü temel alan Kazakistan Anayasası, ülkenin bağımsızlığının da temelini oluşturuyor.

Kutlamalar çerçevesinde başkent Astana'da, yerel şarkıcıların katılımıyla büyük konser düzenlenmesi bekleniyor. Ayrıca ülkede 1 günlük resmi tatil de ilan edildi.

Yorumlar