Kazadan kurtulan bebeğe doktor "annelik" yaptı

- Niğde'de trafik kazasında anne, baba ve kardeşi yaşamını yitiren 33 günlük bebek, kaldırıldığı hastanede sağlık kontrolünü yapan doktor tarafından emzirildi - Bebeğe süt annelik yapan doktor Demir: - "Onun süt annesi oldum. Bundan daha güzel bir şey olamaz. O bugün annesini, babasını kaybetti ama süt annesi olarak beni buldu"

Google Haberlere Abone ol
Kazadan kurtulan bebeğe doktor "annelik" yaptı

NİĞDE (AA) - Niğde'de anne, baba ve kardeşinin hayatını kaybettiği kazadan kurtulan 33 günlük bebeğe, hastanede doktor süt annelik yaptı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cuma Kavak yönetimindeki 40 FS 721 plakalı otomobil, Niğde-Aksaray karayolunda Adem Öztürk idaresindeki 45 ZA 1001 plakalı ciple çarpıştı.

Kazada, Cuma Kavak ile dini nikahla birlikte yaşadığı Türkan Yarka ve 2 yaşındaki oğlu Osman Kavak hayatını kaybetti. Diğer aracın sürücüsü Adem Öztürk ile Cuma Kavak'ın 33 günlük kızı Sude, annesi Sultan ve yeğeni Devran Kavak yaralandı.

Sude bebek, babaannesi ve kuzeni ile Niğde Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bebeğe ilk müdahaleyi yapan uzman doktor Filiz Demir, kontrolünü ve bakımını yaptığı bebeğin karnının aç olduğunu fark etti. Bir süre mama yedirilmeye çalışılan bebek, daha sonra 21 aylık bebeği bulunan Dr. Demir tarafından emzirildi.

- "Emzirdikten sonra uyudu

4 yıldır Niğde Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan ve 15 yıllık hekim Filiz Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi, babası ve kardeşini kazada kaybeden bebeğin hastaneye geldiğinde sürekli ağladığını anlattı.

Aç olduğunu düşündüğü bebeği annelik içgüdüsüyle emzirdiğini belirten Demir, şöyle devam etti:

"Bebek geldiğinde belki de anne babasını kaybettiğini hissettiği için ağlıyordu ya da aç olduğu için. Hemşire arkadaşlar müdahale etmeye çalıştılar. Ben de bu arada muayenesiyle ilgilenmeye çalışıyordum. Aç olabileceğini düşünerek biberon ve mama bulunmaya çalışıldı. Sonrasında tamamen bir annelik içgüdüsüyle bebeği benim emzirebileceğimi düşündüm. Kucağıma alıp doktor odasına geçtim, kucağıma alır almaz sakinleşti ve emmeye başladı. Emzirdikten sonra uyudu. Sonra acil servise tekrar getirdim, tektik ve tedavilerine devam ettik."

- "Ağlaya ağlaya emzirdim"

Yaşananların hastanedeki herkesi duygulandırdığını ifade eden Demir, "Çok duygulu bir andı benim için. Kazanın oluşuna mı üzülelim, anne babanın kaybolduğuna mı üzülelim, orada ağlayan daha 33 günlük bir bebeğe mi üzülelim? Ben emzirdim tamamen bir annelik içgüdüsüyle ama bir anne olarak da ağlaya ağlaya emzirdim. Çok zor bir durum, Allah hiç bir evladı annesiz babasız bırakmasın." diye konuştu.

Demir, acil servis hekimliğinin özveri ve şefkat gerektirdiğini, hem soğukkanlı hem şefkatli olmak gerektiğini dile getirdi.

- "Ömür boyu Sude bebeğin yanında olacağız"

Kendisinin yerinde kim olsa aynı şeyi yapacağına inandığını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Ben bugün hekimim, acil tıp uzmanıyım ama onun ötesinde bir insanım. Benim de çocuklarım, bir ailem var, herşeyi bir yana bıraktığımda ben bir anneyim. Tabii ki annelik içgüdüsüyle bu bebeği emzirmem çok doğal. Onun süt annesi oldum. Bundan daha güzel bir şey olamaz. O bugün annesini, babasını kaybetti ama süt annesi olarak beni buldu. Böyle bir günde olmasaydı da daha farklı bir ortamda süt annesi olsaydım ama böyle bir ortamda denk geldi süt annesi oldum, bu anlamda çok şanslı hissediyorum. Umarım bahtı, kaderi çok güzel olur Sude bebeğin. Ben sadece bu camiadaki bir kişiyim ama eminim benim gibi olacak bir sürü sağlık çalışanı arkadaşım vardır. Benim 2 çocuğum var. Birisi 7 yaşında Doruk, diğeri 21 aylık bir kız çocuğu Duru. Sude bebek onların süt kardeşi oldu. Artık ömür boyu biz Sude bebeğin yanında olacağız ben irtibat numaralarını alıp hep onun destekçisi olacağım. Çocuklarım da çok şanslılar yeni bir kardeşleri oldu, Sude bebeği seveceklerdir."

Öte yandan hastanenin yenidoğan servisinde tedaviye alınan Sude bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yorumlar