Kayserisporlu futbolcular Suriyeli çocuklarla maç yaptı

- Kayseri'de geçici eğitim merkezlerinde eğitim gören Suriyeli çocuklar, Kayserisporlu futbolcular ile aynı sahada top koşturmanın mutluluğunu yaşadı

Google Haberlere Abone ol
Kayserisporlu futbolcular Suriyeli çocuklarla maç yaptı


KAYSERİ (AA) - Kayserisporlu futbolcular, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polisler tarafından organize edilen dostluk maçında Suriyeli çocuklarla top koşturdu.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polisler tarafından organize edilen etkinlikte Melikgazi ilçesine bağlı Eskişehir Bağları bölgesinde bulunan geçici eğitim merkezinde öğrenim gören Suriyeli ve Türk çocuklar, Kayserispor Kulübü Kadir Has Tesisleri'ne geldi.

Burada futbolcuların kullandığı soyunma odalarında üstlerini değiştirip formalarını giyen minikler, Kayserispor'un maçlara hazırlandığı çim sahaya çıkarak ısınma hareketleri yaptı.

Daha sonra Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın başlama vuruşuyla Suriyeli ve Türk çocukların yer aldığı dostluk maçı başladı. Maçta, Kayserisporlu futbolcular Ali Ahamada, Vedat Karakuş, Kana Bıyık ve Atila Turan da bir süre forma giydi.

Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayserispor Başkan Vekili Naci Bedir, kulüp yönetimi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gerek sivil toplum örgütleri gerekse kamu kurum ve kuruluşları ile sosyal sorumluluk projelerinde yer alacaklarını söyledi.

Bedir, etkinlikte Suriyeli çocukları ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kayserispor olarak Ensar anlayışı ile ülkemizde bulunan misafir genç kardeşlerimizi kucaklamaya, problemlerini bütün Kayseri'ye duyurmaya ve onlara elimizden geldiği kadar destek olmaya gayret ediyoruz. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu, fair-play ve saygı çerçevesinde yapılması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Eğer becerebilirsek ve içlerinden bir tane sporcu çıkarabilirsek, bu sosyal sorumluluk projesinden bir fayda edebilirsek Kayserispor yönetimi olarak çok memnun olacağız. Arzu ediyoruz ki Kayserispor yönetimi ve camiası bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerinde yer alır."

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mesut Eroğlu da görev bölgeleri içerisinde bulunan okullarda eğitim gören Suriyeli ve Türk öğrencilerin Kayserispor tesislerine gitme talepleri olduğunu ve kendilerinin de bu talebi yerine getirmek için kulüp yönetimiyle irtibata geçtiklerini anlattı.

Çocukların hayallerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Eroğlu, "Bize sürekli Kayserisporlu futbolcular ile tanışmak ve tesislerde maç yapmak istediklerini söylediler. Biz de sporun dostluk ve barış anlayışı çerçevesinde bu çocuklarımızı Kayserispor'un tesislerine getirdik. Öncelikle Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'a ve Kayserispor idaresine teşekkür ediyorum. Çocuklarımız çok mutlu oldu. Biz de onların mutluluğunu paylaşmaktayız." diye konuştu.

Yorumlar