Kayseri'deki Selçuklu eserlerini imamlar tanıtacak

- İl Müftülüğünce yürütülen proje kapsamında, imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine, kentteki Selçuklu dönemine ait dini ve kültürel yapıların tanıtımını yapmaları amacıyla eğitim verildi

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'deki Selçuklu eserlerini imamlar tanıtacak

KAYSERİ (AA) - Kayseri Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca yürütülen "Dini ve Kültürel İçerikli Selçuklu Eserlerinin Tanıtımı Amacıyla Alan Uzmanı Yetiştirilmesi Eğitimi Projesi" kapsamında, 45 imam hatip, müezzin kayyım, Kur'an kursu öğreticisi ile veri hazırlama kontrol işletmenine eğitim verildi.

Müftülükten yapılan açıklamaya göre, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen projeye gönüllülük esasına göre seçilen imam hatip, müezzin kayyım, Kur'an kursu öğreticisi ile veri hazırlama kontrol işletmeni 45 personel katıldı.

Proje kapsamında, ORAN Uzmanı Turgay Yenidünya başkanlığında, şehir merkezindeki Hunat, Camii Kebir, Gülük, Kurşunlu ve Hacıkılıç camileri, Hunat Medresesi, Selçuklu Medeniyetleri Müzesi, Develi ilçesindeki Sivasi Hatun Camisi, Pınarbaşı ilçesindeki Melikgazi Türbesi ve Selçuklu döneminden kalma yaşam aletlerinin sergilendiği müze ziyaret edildi ve eserler hakkında bilgiler aktarıldı.

11-14 Temmuz'da düzenlenen eğitime katılan personele belgelerinin verilmesi için İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda da tören düzenledi.

İl Müftüsü Şahin Güven, burada yaptığı konuşmada, "Din görevlileri olarak camilerimizin mimari özelliklerini anlatırken, gayrimüslim olsun Müslüman olsun dinimizin ruhunu, özünü de anlatmak durumundayız. Onun için de aslında bizim mabetlerimiz inancımızın bir tezahürüdür, inancımızın dışa yansıyan şeklidir. Sizlerden isteğim, bu konu hakkında kitaplar okumanız ve araştırmalar yaparak kendinizi geliştirmenizdir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere katılım belgesi verildi.

Yorumlar