Kayseri'de, "Milli İrade Yürüyüşü" yapıldı

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "İhtilalcilerin dini imanı olmaz, insafı olmaz, merhameti olmaz. Çünkü insanlıktan nasip almamışlardır" - "(FETÖ'nün darbe girişimi) Dün Menderes'e yaptıklarını, Recep Tayyip Erdoğan'a yapamayacaklardı. Dün onu sessizce izleyen halk, bugün sessiz izlemeyecekti, onu yedirmeyecekti. Onun başına bela gelmesine izin vermeyecekti. Bunu çok iyi bildikleri için iç savaş hesaplıyorlardı" - "Ne olur çıkın da yiğitçe deyin ki 'Evet ihtilal denemesi yaptık, FETÖ denen ahlaksızın arkasına düştük, ekmeğimizi aşımızı o verdi, bugüne kadar bizi besledi bu adam. Bunun neticesinde de bizden bunu bekledi, biz de yaptık.' Bir gün erkek olun ne olur. Bunlar yapamazlar. Çocukluğundan beri alıp, böyle eğitim veriyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'de, "Milli İrade Yürüyüşü" yapıldı

KAYSERİ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İhtilalcilerin dini imanı olmaz, insafı olmaz, merhameti olmaz. Çünkü insanlıktan nasip almamışlardır. Dün Menderes'e yaptıklarını, Recep Tayyip Erdoğan'a yapamayacaklardı. Dün onu sessizce izleyen halk, bugün sessiz izlemeyecekti, onu yedirmeyecekti. Onun başına bela gelmesine izin vermeyecekti. Bunu çok iyi bildikleri için iç savaş hesaplıyorlardı." dedi.

Bakan Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, İsmail Tamer ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve bazı daire müdürleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek amacıyla, Çay Bağları bölgesinde düzenlenen "Milli İrade Yürüyüşü"ne katıldı.

Ellerinde bayraklarla Yamaç Paraşütü İniş Pisti'nde toplanan binlerce vatandaş ile yaklaşık 4 kilometre yürüyen Özhaseki ve beraberindekiler, yeniden toplanma bölgesine geldi.

Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, 1944'te çok partili sisteme geçildikten sonra milletin hür iradesini kullanmaya başladığını belirtti.

Bu sayede halkın kendi idarecisini kendisinin seçmeye başladığını, Ankara'ya, Meclis'e iradesini gönderdiğini aktaran Özhaseki, "Bu en doğal hakkımızdı ve olması gerekendi. Ancak birileri milletin iradesini hiç sevmedi, o iradeyi hiçe saydı, küçümsedi. Bizim sahip olduğumuz değerleri ve onu özümseyen idarecileri iş başından edebilmek için ellerinden geleni yaptılar. Bunu tarihte çok yaşadık." diye konuştu.

Merhum başbakanlardan Adnan Menderes'in yargılanma ve cezaevi sürecine ait olayları anlatan Bakan Özhaseki, "İhtilalcilerin dini imanı olmaz, insafı olmaz, merhameti olmaz. Çünkü insanlıktan nasip almamışlardır. Neticesinde o kibar insanı, o bizlere hizmet eden, bizim seçtiğimiz güzel insanı idam ettiler, şehit ettiler." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, halkın kendisine benzeyeni, kendi değerleriyle barışık olanları idareci olarak seçtiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Fakat gerideki o yeraltı grupları, bizimle değerleri örtüşmeyen o insan bozuntuları, müsveddeleri yerinde duramaz. Çünkü onların savaşı bizim değerlerimizledir, şahsımızla değil. Bunu 2000'li yılların başında gelen iktidara da yaptılar. Kapatma davaları açtılar, cumhuriyet mitingleri düzenlediler, her gün mitinglerde 'Cumhuriyet tehlikede' diye devam ettiler. Danıştay saldırıları oldu. Sonrasında muhtıralar verdiler ama Allah'a hamdolsun ki o günlerde artık şapkasını alıp giden liderler yoktu ve her ne söylenirse 'Evet' diyerek boynunu büken halk da yoktu. 'Siz kimsiniz, ne diyorsunuz, hadi işinize' diyen liderler vardı ve iradesine sahip çıkan da bir millet vardı."

- "Ne kadar vahşi olduklarını bir gecede gördük"

Türkiye'nin 15 Temmuz'da bir darbe girişimi daha yaşadığını anımsatan Özhaseki, şöyle devam etti:

"İşin en acı tarafı eskiden bu darbeyi bizim değerlerimizle savaşan insanlar yaparken, bu sefer içimizde olan, senelerce bizi kandıran, 'Millete hizmet ediyoruz, biz Türklüğe hizmet ediyoruz, biz İslam'a hizmet ediyoruz, biz iyi insanlar yetiştiriyoruz' diyen sonra yurt dışındaki faaliyetlerde 'İşimiz gücümüz fedakarlık bizim, hizmettir' diyen insanlar yaptı. Gerçek yüzlerini o gün gördük. Bunlar bizim zekatlarımızla büyüdüler, bizden aldıkları kurban paralarıyla büyüdüler, himmet diyerek, topladıkları paralarla büyüdüler ve bize hep kuzu postuna bürünmüş vaziyette göründüler ama gerçek yüzleri bir gecede ortaya çıktı. Ne kadar vahşi olduklarını bir gecede gördük, ne kadar ahlaksız olduklarını bir gecede gördük, ne kadar insan sevgisinden uzak olduklarını bir gecede gördük. Bu milletin meclisi bombalandı. İçinde milletvekilleri varken ve oturum yapılırken. 'Size ne oluyor kardeşim, niye ihtilal yapıyorsunuz' diyerek sokağa çıkan binlerce kardeşimize, çıplak bedenleriyle ortaya çıkmış sadece 'yapmayın' diyenlere kurşun sıktılar."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, darbe girişiminde bulanan ahlaksızların oyununu halkın iradesinin ve kararlılığının bozduğunu vurgulayarak, gece nöbetleri ve sabah yürüyüşlerinin de bozmaya devam ettiğini kaydetti.

- "Riyakarlıkla, yalanla, takiye ile bugünlere geldiler"

Darbe girişiminin başarılı olması halinde ülkede iç savaş çıkabileceğine işaret eden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün Menderes'e yaptıklarını, Recep Tayyip Erdoğan'a yapamayacaklardı. Dün onu sessizce izleyen halk, bugün sessiz izlemeyecekti, onu yedirmeyecekti. Onun başına bela gelmesine izin vermeyecekti. Bunu çok iyi bildikleri için iç savaş hesaplıyorlardı. Bu ülkede iç savaş çıktığı zaman, Allah korusun bunun nerede biteceğini kimse tahmin edemez. İç savaşın koptuğu ülkeleri görüyoruz, Suriye'nin hali ortada. Daha önceki ülkeleri gördük. Ülkenin Güneydoğusu'nda fiili bir durum oluşturacaklardı. Sonra boğazlar üzerinde 100 yıldır yapamadıklarını yapmak için adım atacaklardı. Şimdi bu ihtilali yapanlar bunları hesaplamadılar mı, bilmiyorlar mıydı? Kayserili tabiriyle eşek gibi biliyorlardı. Bu lanetler biliyorlardı bunları, hepsini bilerek yaptılar ama bunlarda yiğitlik yok ki çıkıp açıkça söylesinler."

FETÖ mensuplarının 40 yıldır kendilerini sakladıklarına vurgu yapan Özhaseki, riyakarlıkla, yalanla, takiye ile bugünlere gelen bu ahlaksızlardan yiğitlik beklenemeyeceğini bildirdi.

Özhaseki, şunları söyledi:

"Ne olur çıkın da yiğitçe deyin ki 'Evet ihtilal denemesi yaptık, FETÖ denen ahlaksızın arkasına düştük, ekmeğimizi aşımızı o verdi, bugüne kadar bizi besledi bu adam. Bunun neticesinde de bizden bunu bekledi, biz de yaptık.' Bir gün erkek olun ne olur. Bunlar yapamazlar. Çocukluğundan beri alıp böyle eğitim veriyorlar. Saklan, kimseye çaktırma hatta Yargıtay üyelerine, askerde rütbeli olanlarına hep şöyle söylüyorlar, 'Sakın namaz kılmayın, kıldığınızda da göstermeyin, dindar olduğunuzu belli etmeyin, alkol alın durmadan, eşlerinizin başı açık olsun, denize gittiğinde bikini giysinler, sakın Kelime-i Şehadet getirmeyin. Böyle büyüyen bir yapıdan normal adam çıkar mı? Elbette çıkmaz."

- "Onlar kaybetti, biz kazandık, şehitlerimiz kazandı"

"Allah'a şükür onlar kaybetti, biz kazandık, şehitlerimiz kazandı ve inşallah bu ülkenin geleceği iyi olacak" diyen Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:

"Adnan Menderes'i idam eden adamların hiçbirisini rahmetle ananı gördünüz mü? Hayır, lanetle anılıyorlar ama Menderes'e herkes dua ediyor. Muhsin Yazıcıoğlu'nun başına çorap örenler, rahmetle anılırlar mı hiç? Hayır, anılmazlar ama o yiğit Muhsin Yazıcıoğlu rahmetle anılıyor."

Özhaseki, askerin bu milletin baş tacı olduğunu, asker kılığına bürünmüş anarşistlerin, ahlaksızların karşısına çıkarak, göğsünü siper ederek, şehit olanların kazandığını belirtti.

Astsubay Ömer Halisdemir'in, Erol Olçak ve onun evladı Abdullah'ın kazandığını ifade eden Özhaseki, "Hepimiz kazandık, bu ülke kazandı. İnşallah bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Allah sizlerden de razı olsun. İradenize sahip çıktığınız için, geleceğinize sahip çıktığınız için, bayrağınıza, ezanınıza sahip çıktığınız için ve o meydanları bir tek sözle, Başkomutanımızın, Cumhurbaşkanımızın sözüyle doldurduğunuz ve hala da bu nöbete devam ettiğiniz için." diye konuştu.

Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi, vatandaşlara kahvaltı ikramında bulunuldu.

Yorumlar