Kavacık'taki otobüs yangını davasında karar

- Seyir halindeki halk otobüsünün yanması sonucu 4 kişinin ölümü, 21 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan otobüs şoförü, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Kavacık'taki otobüs yangını davasında karar

İSTANBUL (AA) - Kavacık'ta seyir halindeki halk otobüsünün yanması sonucu 4 kişinin ölümü, 21 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan otobüs şoförü Zeynel Abidin Aslan, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Aslan ile kazada ölenlerin aileleri ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen müşteki avukatlarından Ümit Kartal, sanığın olası kastla ölüme neden olma suçundan cezalandırılmasını istedi.

Müşteki Bahar Barışık da yıllardır bu günü beklediklerini belirterek, "Annesizliğin hiçbir tarifi yok. Ne kadar zaman geçse de annemizi unutmayacağız. Benim hayallerim un ufak oldu. Annemi geri getiremem. İnsanlar cezasını çeksin ki insan hayatının değeri anlaşılsın. Belki kurşun sıkarak, benzin dökerek annemi öldürmedi ama benim gözümde daha kötüsünü yaptı, 4 insanın canına mal oldu. Siz hafif cezalar verirseniz bu kazalar bitmeyecek. Başkasının annesi, babası ölecek" diye konuştu.

Sanık avukatı Zeynel Öztürk de "Kazanın 10 numara yağ kullanımından kaynaklanmadığı bilirkişi raporlarıyla belirlenmiştir. Bu nedenle iddia makamının olayın sadece taksirle işlenen suç olduğuna ilişkin mütalaasına katılıyoruz" dedi.

Son sözü sorulan sanık Zeynel Abidin Aslan ise "Ölenlere tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Önceki savunmalarımı da tekrar ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Aslan'ın "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 8 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanığın sürücü belgesinin de cezanın tümü ile infazından itibaren başlamak kaydıyla 3 yıl süre ile geri alınmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, dava nedeniyle yapılan 21 bin 125 liralık yargılama giderinin de sanıktan alınmasını kararlaştırdı.

- Olayın geçmişi

27 Temmuz 2014'te meydana gelen kazada, Tuzla-Topkapı seferini yapan halk otobüsü Kavacık'ta seyir halindeyken yanmış, bariyerlere sürtünerek durabilen otobüsteki yolculardan 4'ü hayatını kaybetmiş, 21 kişi de yaralanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, alınan bilirkişi raporuna göre, otobüs şoförü Zeynel Abidin Arslan'ın araçta solvent madde karışımlı 10 numara yağ kullandığının belirlendiği, bu nedenle tam ve asli kusurlu olduğu kaydedilerek, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak'' suçundan 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Yorumlar