Katılım bankacılığının teknolojik gelişimi

- Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Tuğlu: - "Bugün katılım bankalarımız ile konvansiyonel bankalar arasında teknolojinin kullanımı açısından bir fark bulunmamakta"

Google Haberlere Abone ol
Katılım bankacılığının teknolojik gelişimi

İSTANBUL (AA) - Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Ali Tuğlu, bugün katılım bankaları ile konvansiyonel bankalar arasında teknolojinin kullanımı açısından bir fark bulunmadığını bildirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Albaraka, Islamic Finans News’te, katılım bankacılığının teknolojik gelişimini anlattı.

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Tuğlu, tüm dünyada en gelişmiş bankacılık sistemlerinden birine sahip olan Türkiye'nin, özellikle internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ödeme sistemleri alanlarındaki uygulamalarla öne çıktığını vurgulayarak, katılım bankacılığının gelişmesinde inovasyonun önemini vurguladı.

Tuğlu, Türkiye’de Albaraka’yla başlayan sürecin iki fazda değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "İlk 20 yılda konvansiyonel bankalarla katılım bankaları arasında teknoloji yatırımları anlamında farklar vardı. Ancak son 10 yılda katılım bankaları teknoloji altyapılarına ciddi yatırımlar yaptılar ve dönüşüm projeleri gerçekleştirdiler. Bugün katılım bankalarımız ile konvansiyonel bankalar arasında teknolojinin kullanımı açısından bir fark bulunmamakta." ifadelerini kullandı.

Bankacılığın yıllar içinde yeni teknolojileri kullanmak için büyük çaba sarfetmesine karşın diğer sektörlerdeki büyük dönüşümlere benzeyen köklü bir değişim yaşamadığını vurgulayan Tuğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle fintech devriminden yola çıkarak geleceğin çok daha farklı olacağını görüyoruz. Bankalar inovasyonu tüm süreçlerinin doğal bir bileşeni haline getirecek. Dijitalleşme mümkün olan her noktada daha da fazla kullanılır hale gelecek ve insansız karar mekanizmaları süreçleri çok hızlandıracak. Bunun yanı sıra mobilite, nesnelerin interneti ve bunların sonucu olarak iş yapış şekillerinin değişmesine bağlı olarak, gelecekte şubelerin çok daha farklı olacağını göreceğiz. Bugünkü ATM’lerden daha gelişmiş makinelerin çokça yer aldığı, çalışanlarının mobil cihazlar ile şube içi ve dışında hareket ettiği ve boyut olarak bugünkülere göre daha küçük olan banka şubeleri göreceğiz. Bu arada yeni nesil telefonların mobil ödemeyi destekler hale gelmesi ile uzun dönemde plastik kartların kullanımının azalmasını ve mobil ödemenin çok yaygın hale gelmesini bekliyoruz."

Yorumlar