Katar'dan Suriyeli mültecilere eğitim desteği

- Katar Kalkınma Fonu, 400 bin Suriyeli sığınmacının eğitimi için 5 yıl sürecek 100 milyon dolarlık girişim başlattı

Google Haberlere Abone ol
Katar'dan Suriyeli mültecilere eğitim desteği

DOHA (AA) - Katar Kalkınma Fonu'nun, 400 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğu yerde eğitim ve öğretimini tamamlaması için 5 yıl sürecek 100 milyon dolarlık girişim başlattığı bildirildi.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sultan Bin Sad el-Marihi, ABD'nin New York kentinde gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) 71. Genel Kurulu çalışmaları kapsamında düzenlenen bir etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, Katar Kalkınma Fonu'nun, 400 bin Suriyeli sığınmacının eğitim ve öğretimleri için 5 yıl sürecek 100 milyon dolarlık girişim başlattığını belirtti.

Söz konusu girişimin Suriye topraklarındaki iç göçmenlerin yanı sıra Türkiye, Ürdün ve Lübnan'da yaşayan Suriyeli sığınmacıların bulundukları yerde eğitim ve öğretimlerini sürdürme imkanı sağlayacağını söyleyen Marihi, "Girişim, Suriye krizinin olumsuz sonuçlarını yaşamış çocuk ve gençlerin, eğitimlerini tamamlayarak gerekli becerilerini elde etmeleri ve gelecekte kendi toplumlarında aktif üyeler olmalarını hedefliyor." dedi.

Katar Başbakanlığı'na bağlı bir hayır kurumu olan Katar Kalkınma Fonu Genel Müdürü Halife bin Casim el-Kevari ise Suriyeli sığınmacılar için başlattıkları girişimin, uluslararası topluma savaşın maliyetinin yüksek olduğunu hatırlatma fırsatı verdiğini vurgulayarak, "Eğitime yatırım yapma, Suriye'de hayatın normale dönmesinin tek yolu olduğu gibi gelecekte ülkenin yeniden imarının gerçekleşmesi için de köşe taşını oluşturuyor." diye konuştu.

Yorumlar