Katar'daki Kur'an-ı Kerim yarışması

- Katar ilk kez uluslararası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma müsabakalarının birincilerinin yarışacağı Birincilerin Birincisi yarışması düzenliyor - Yarışmanın birincisi şimdiye kadar verilmiş en yüksek miktardaki ödülün sahibi olacak

Google Haberlere Abone ol
Katar'daki Kur'an-ı Kerim yarışması

DOHA (AA) - Katar'da ilk kez Eş-Şeyh Casim bin Muhammed bin Sani Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasının uluslararası müsabakalarda ödül kazanan Birincilerin Birincisi etabı başladı.

Başkent Doha'daki Ulusal Katar Tiyatrosunda, Katar Vakıflar ve İslam İşleri Bakanı Gays bin Mübarek el-Kuvari'nin de yer aldığı törenle, dün, başlayan Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasına 21 ülkeden 37 hafız katıldı.

Basın açıklaması yapan Kuvari, bu yarışmanın ülkemizde düzenlenmesinin Katar ve yöneticilerinin Kur'an-ı Kerim hizmeti ile onun hizmetinde bulunanlara karşı, Müslüman gençler arasındaki iş birliği ve yardımlaşma bağlarını güçlendirme konusundaki özverisini gösterdiğini ifade etti.

Ülke içinde 22 yıldır bu yarışmayı düzenlemekten gurur duyduklarını ve bu yıl ilk kez uluslararası boyutunun da olduğunu kaydeden Kuvari, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmaları tarihinde ilk kez uluslararası müsabakaların birincilerinin bir araya geldiğini söyledi.

Yarışmanın birincisinin, şu ana kadar Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma müsabakalarında verilmiş en yüksek ödül olan 1 milyon riyal (275 bin dolar) alacağı ve diğer yarışmacılara da teşvik ödülleri verileceği kaydedildi.

Dün başlayan yarışmanın 6 Aralık'ta sonlanması planlanıyor.

Yorumlar