Katar'da "Türk Kültür Günleri"

DOHA (AA) - Katar'ın başkenti Doha'da "Türk Kültür Günleri" etkinliği başladı. Doha'daki Ulusal Katar Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan...

Google Haberlere Abone ol
Katar'da "Türk Kültür Günleri"

DOHA (AA) - Katar'ın başkenti Doha'da "Türk Kültür Günleri" etkinliği başladı.

Doha'daki Ulusal Katar Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok, "Türk diplomasisi kültürü son yıllarda önemli gelişme gösterdi. Bu bağlamda Yunus Emre Enstitüsü, kültürümüz ve sanatımızı tanıtmak için büyük çaba sarf ediyor." dedi.

Büyükelçi Demirok, Doha'daki etkinliğin Türkiye'nin kültür ve medeniyetini tanıtma amacıyla düzenlendiğini aktardı.

Yunus Emre Enstitüsü Doha Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Aykaç da 2009 yılında faaliyete başlayan enstitünün Türk kültürünü tanıtma, Türkçe öğretme ve diğer ülkelerle dostluk ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Enstitünün Katar'daki faaliyetlerine ise geçen yıl başladığını ifade eden Aykaç, bu süre zarfında çok sayıda kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyip Türkçe kursları açtıklarını kaydetti.

Üç gün sürecek "Türk Kültür Günleri" kapsamında ilk gün ünlü düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatını konu alan film gösterimi, ikinci gün çeşitli sanatsal ve kültürel faaliyetler, son gün ise ünlü müzisyen Ahmet Özhan konseri gerçekleştirilecek.



Yorumlar