Katar Başbakanı Al Sani'nin Kuveyt temasları

- Al Sani, Kuveyt Emiri Sabah ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Katar Başbakanı Al Sani'nin Kuveyt temasları

KUVEYT (AA) - Kuveyt'te ani ziyaret gerçekleştiren Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Abdullah bin Nasır Al Sani'nin, burada birçok üst düzey yetkiliyle görüştüğü belirtildi.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı Emniyet Basın Bürosu tarafından yayımlanan açıklamada, Al Sani'nin, Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Devlet Güvenlik Teşkilatı Başkanı Ganim bin Halife el-Kubeysi ve diğer üst düzey yetkililerin bulunduğu heyetle Kuveyt'e geldiği ifade edildi.

Açıklamada, Al Sani'nin Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir es-Sabah ve Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir Mübarek el-Ahmed es-Sabah ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiği ifade edildi.

Katar Başbakanının Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Muhammed Halid el-Hamad es-Sabah ile bir araya geldiği ve iki ülkenin emniyet teşkilatlarında güvenlik koordinasyonu ve ortak iş birliğinin aktive edilmesi için bölgedeki güvenlik konusunu etraflıca ele aldığı kaydedildi.

Tarafların güvenlik ve özellikle terörle mücadele, organize suç ve siber suçlar konusunda karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaştığı belirtildi.

Kuveyt İçişleri Bakanı Sabah'ın iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri vurguladığı ve siyasi liderlerin tüm zorlukların üstesinden gelerek ortak ilişkileri pekiştirdiği, bölgesel ve uluslararası konularda görüş birliği sağladığı aktarıldı.

Katar Başbakanı Al Sani'nin ise Sabah ile görüşmelerinin sonuçlarından büyük memnuniyet duyduğu, her konuda tam bir uzlaşı sağlanması nedeniyle görüşmelerin verimli ve yapıcı geçtiğini ifade ettiği vurgulandı.

Yorumlar