Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Hafızlık İcazet Merasimi

- Hafızlığı tamamlayan ve eğitime devam edenler için hafızlık icazet merasimi ve iftar programı düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Hafızlık İcazet Merasimi

İSTANBUL (AA) - Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan ve Hafızlık Kulübü'nde hafızlık eğitimi alan öğrenciler için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Lisede eğitimine devam ederken kulüp bünyesinde hafızlığını tamamlayan ve eğitime devam edenler için ilk olarak, lisenin uygulama camisi olan Hasan Tahsin Uğur Camisi'nde ikindi namazının ardından tören gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende, öğrenciler temsili sınav yapıldı.

Ardından lise bahçesinde devam eden programda, hafızlık eğitimi alan öğrenciler ve aileleri sahneye davet edilerek, belgeleri ve ödülleri verildi.

Daha sonra da hafızlığını tamamlayan öğrencilere belgeleri ve hediyeleri, kendisi de okulun mezunu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile Kartal Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Akan tarafından takdim edildi.

- "10 öğrencimiz hafızlığı tamamladı"

Okul Müdürü Mitat Tekçam, buradaki konuşmasında, lisenin önemli eğitim faaliyetleri içinde olduğunu söyledi.

Liseden önemli kişilerin mezun olduğunu anlatan Tekçam, "Okulumuzun potansiyeli ve başarıları her yıl artarak devam ediyor. Artık dünya çapında bir okul olduk. Okulumuzda her alanda oldukça önemli eğitim faaliyetleri yapıyoruz. Mesela İngilizce eğitimi için çocuklarımızı yurt dışına kamplara götürüyoruz. Burada kalanlara da Kanadalı hocalarla İngilizce eğitimi veriyoruz." dedi.

Tekçam, temel eğitimin yanında hafızlık eğitimi de verdiklerini aktararak, "Ramazanın ilk gününde de bu yılın mezunlarını uğurluyoruz. 10 öğrencimiz hafızlığını tamamladı. Onlara belgelerini vereceğiz. Diğer öğrencilerimizin de eğitimi devam ediyor. Okulumuzdan her yıl onlarca öğrencimizi hafız olarak üniversitelere yolluyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz ve yarınlarımız için çok umutluyuz." diye konuştu.

Bu eğitim ve öğretim sezonunun tamamlandığını anımsatan Tekçam, eğitime ara vermeyip, yaz okullarıyla öğrencilerinin gelişimine devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar