Kars'taki FETÖ soruşturması

- FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlıların ifadeleri, FETÖ yapılanmasının faaliyetlerini hakkında bilgiler veriyor - Gözaltına alınan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı sözde "İstihbarat Şubesi imamı" olan fizik öğretmeni Necati U'nun ifadesinden: - "30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerden önce Fahrettin kod isimli abi bize, hizmet hareketinin her ilde AK Parti'den sonra 2. sırada bulunan parti adayının desteklenmesi yönünde bir politikasının olduğunu söylemişti"

Google Haberlere Abone ol
Kars'taki FETÖ soruşturması

KARS (AA) - Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe kapsamında gözaltına alınan zanlıların her yeni ifadesi, FETÖ yapılanması hakkındaki iddiaların biraz daha netleşmesini sağlıyor.

Kars'ta, FETÖ'nün darbe girişiminde rol alanların ortaya çıkartılması ve örgütün çökertilmesi amacıyla Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada gözaltına alınıp tutuklananların ifadelerinde çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Büyük titizlikle yaptıkları çalışmalarda gözaltına alınan fizik öğretmeni olan Necati U'nun, FETÖ tarafından "İngilizce" adlı kod verilen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı sözde İstihbarat Şubesi'nin imamı, Harun A'nın da polislerden sorumlu imam olduğu saptandı.

Polisin çalışmaları sonucu, FETÖ'nün örgüt içerisindeki tüm imamlarının öğretmenlik yapan kişilerden oluştuğu belirlendi.

Polisteki işlemleri süren fizik öğretmeni Necati U'nun polise verdiği ifadede, 17/25 Aralık sürecinden sonra örgüt mensupları ile yaptıkları sohbetlere dikkati çekmemek için aileleriyle gittiklerini anlattı.

Necati U, "17/25 Aralık operasyonları olarak adlandırılan dönemin kısa bir öncesi ve sonrasında 'Fahrettin" kod isimli bir abi bize 'polis lojmanlarına araçlarınızla gitmeyin, sohbet verdiğimiz gruplarda kendiniz dahil 3 aileyi aşmayın, sohbetlere yine eşli ve aile şeklinde gidin gelin, sohbet aralıklarını uzatın, hizmet harekatı içerisindeki polis memurları daha çok kendi aralarında yine 3 aileyi aşmamak üzere cemaat sohbeti yapsınlar. Cemaat mensupları iş yerinde hükumeti eleştirmesin veya cemaati haklı gösterecek ifadeler kullanmasınlar' şeklinde bize telkinlerde bulundu." diye konuştu.

- AK Parti'den sonra gelen 2. partiye destek vermişler

İfadesinde, yerel seçimler dönemlerinde AK Parti'nin kazanmaması için başka partilere destek verdiklerini kabul eden Necati U, şunları söyledi:

"Kars'ta bulduğum sürede 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerden önce Fahrettin kod isimli abi bize, hizmet hareketinin her ilde AK Parti'den sonra 2. sırada bulunan parti adayının desteklenmesi yönünde bir politikasının olduğunu söylemişti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti ile ilgili eski algı, hizmet harekatı içerisinde tamamen yerleşmişti yani cemaat mensupları AK Parti'den sonra hangi aday güçlü ise o parti ve adama oy verecekti, muhtemelen de böyle olmuştu."

Yorumlar