Kars'ta merkezli FETÖ/PDY operasyonu

- Kars merkezli 15 ilde, FETÖ/PDY yönelik operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 37 eski polisden 35'i tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta merkezli FETÖ/PDY operasyonu

KARS (AA) - Kars merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 37 eski polisten 35'i tutuklandı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile devlet memurluğundan çıkartılan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kulladığı belirtilen 41 emniyet mensubu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bu karar doğrultusunda zanlıların yakalanması amacıyla Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kars'ın yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Osmaniye, Tekirdağ ve Zonguldak'ta operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda zanlılardan 37'si gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan 36'sı sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevk edildi.

Savcılıkça ifadeleri alınarak sulh ceza hakimliğine çıkarılan bu kişilerden 35'i tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan bir zanlının emniyetteki sorgusunun sürdüğü, 4 zanlının da yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

Yorumlar