Kars'ta ayı saldırısı

- Ot biçtiği sırada ayı saldırısına uğrayan yaşlı köylü, torunlarının yardımıyla yaralı kurtuldu

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta ayı saldırısı

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yeniköy köyünde yaşayan 75 yaşındaki Talip Şahan, ayı saldırısı sonucu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Yeniköy'de yaşayan Şahan, torunlarıyla köy yakınındaki bahçesine ot biçmeye gitti.

Bahçe kenarındaki çeşmede su içtiği sırada ayı saldırısına uğrayan Şahan'ın yardım çağrısını duyan torunları ellerindeki ot biçme aletleriyle ayıya doğru koştu. Korkan ayı, yaraladığı Şahan'ı bırakarak kaçtı.

Sol elinden, göğüs kısmından ve kalçasından yaralanan Şahan, torunlarının ve köylülerin yardımıyla Sarıkamış Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Şahan, köy yakınlarındaki bahçesinde ot biçtiğini ve su içmek için çeşmeye gittiği sırada bir çalılık arkasında bulunan ayının kendisine saldırdığını söyledi.

Torunlarının bağırması üzerine ayının kendisini bırakarak kaçtığını belirten Şahan, "Köylüler ile köy muhtarı beni alıp hastaneye getirdiler. Ayılar, ekili alanlarımıza ve bize zarar vermeye başladı. Yetkililerin buna çözüm bulması lazım." dedi.

Yaralı Şahan'a müdahale eden hastanenin Ortopedi Uzmanı Dr. Kayahan Karaytuğ ise ayı saldırısı sonucu belli bölgelerinde ciddi yaralanmalar olan hastanın sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi.

Yorumlar