Kars'ın süt ürünleri Çin'e ihraç edilecek

- Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu: - "Çin ile Türkiye arasında birçok anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşmalardan bir tanesi de Türkiye'nin süt ürünlerinin Çin'e ihraç edilmesiyle ilgili. Önümüzdeki zamanlarda Kars'ta üretilen süt ürünlerinin Çin'e ihraç edilmesini umuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kars'ın süt ürünleri Çin'e ihraç edilecek

KARS (AA) - Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Türkiye ile Çin arasında birçok anlaşma imzalandığını, bunlardan birinin de Türkiye'de üretilen süt ürünlerinin Çin'e ihraç edilmesi olduğunu belirterek, "Önümüzdeki zamanlarda Kars'ta üretilen süt ürünlerinin Çin'e ihraç edilmesini umuyoruz." dedi.

Büyükelçi Yu, beraberindeki iş adamları heyetiyle Kars Valisi Günay Özdemir'i ziyaret etti.

Günay, konuk büyükelçi ve beraberindeki heyeti kabülünde yaptığı konuşmada, Çin'in son yıllarda ekonomik anlamda dünyanın sayılı devletleri arasına girdiğini ve Türkiye ile olan ticari ilişkilerinin arttığını belirtti.

"Demir İpek Yolu" olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun faaliyete girmesiyle, Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da büyüyeceğini ifade eden Günay, Kars Lojistik Merkezi ile devam eden demiryolu projeleri hakkında bilgi verdi.

Büyükelçi Yu da Türkiye ile Çin arasındaki birçok alanda iş birliği potansiyelini su yüzüne çıkarmak istediklerini belirterek, halen iki ülke arasındaki ticaret hacminin 27 milyar dolara ulaştığını, bunun yanında Çin ile Türkiye arasında 14 milyar dolar büyüklüğünde imzalanmış proje bulunduğunu kaydetti.

Büyükelçi Yu, "Ticari ve ekonomik iş birliği çok sağlıklı şekilde gelişmektedir. Birçok Çinli şirket Türkiye'de faaliyette bulunuyor. Çin ve Türkiye arasındaki ilişkiler sadece Ankara'da kalmamalı bunun için Türkiye'yi geziyoruz. Kars'a da bu nedenle geldik. Çinli firmaların Türkiye'ye gelerek yatırım yapmalarını teşvik ediyoruz. Çin ile Türkiye arasında birçok anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşmalardan bir tanesi de Türkiye'nin süt ürünlerinin Çin'e ihraç edilmesiyle ilgili. Önümüzdeki zamanlarda Kars'ta üretilen süt ürünlerinin Çin'e ihraç edilmesini umuyoruz. Demiryolları alanında da hükümetler arası bir anlaşma imzalandı. Bu nedenle Kars ile büyük iş birliği yapmaya hazırız.'' diye konuştu.

Yorumlar