Karne heyecanını evinde yaşadı

- Sivas'ta yaklaşık 4 ay önce 4. kattaki evlerinin balkonundan düşmesi sonucu uzun süre yatağa mahkum olan lise son sınıf öğrencisi Kürşat Çağlar, karnesini evinde aldı - Takdir ve onur belgesi almaya hak kazanan Çağlar: "Öğretmenlerim bana evde ders verince kendimi farklı hissettim. Gelebileceklerini ve böyle bir imkan olduğunu hiç düşünmüyordum. Bu nedenle herkese çok teşekkür ediyorum."

Google Haberlere Abone ol
Karne heyecanını evinde yaşadı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, yaklaşık 4 ay önce 4. kattaki evlerinin balkonundan düşmesi sonucu ağır yaralanarak okula gidemeyen ve öğretmenlerinin evde eğitim vermesiyle okulunu bitiren lise öğrencisi Kürşat Çağlar, karne sevincini de evinde yaşadı.

Diriliş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Kürşat Çağlar (19), şubat ayında Kılavuz Mahallesi'ndeki bir apartmanın 4. katında bulunan evlerinin balkonundan düştü. Vücudunda kırıklar oluşan ve uzun süre hastanede yatan Çağlar'ın tedavisi, daha sonra evinde devam etti. Öğretmenleri Çağlar'ın derslerinden geri kalmaması ve okulunu bitirmesi için evde eğitim verdi. Takdir belgesi almaya hak kazanan Çağlar'ı, okul idaresi de onur belgesi ile ödüllendirdi.

Karnesi ve belgelerini evinde almanın heyecanını yaşayan Çağlar, AA muhabirine, öğretmenleri ve okul idaresine teşekkür ederek, talihsiz olayın ardından zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi.

Çağlar, "Hocalarım sayesinde hem maddi hem de manevi çok destek aldım, psikolojik olarak da destek aldım. Ne kadar olumsuz düşünsem de hocalarımız bana sürekli destek olarak hem sınıfı geçmemi, hem de hayata bakış açımı ve ileride ki hedeflerimi değiştirdiler." dedi.

Eğitimini sürdürüp bilgisayar mühendisi olmayı hedeflediğini anlatan Çağlar, "Öğretmenlerim bana evde ders verince kendimi farklı hissettim. Gelebileceklerini ve böyle bir imkan olduğunu hiç düşünmüyordum. Bu nedenle herkese çok teşekkür ediyorum. Takdir ve onur belgesi aldığım için çok mutluyum. Hocalarım sayesinde çalışmalarımın emeğini aldım, bundan sonra daha iyilerini alacağım." diye konuştu.

- Evde eğitim ve sınav

Diriliş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Duman ise kazadan dolayı Çağlar'ın okula gelme imkanının bulunmadığını, bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek öğrencilerinin evde eğitim almasını sağladıklarını bildirdi.

Öğretmenlerin belirli programlarda Çağlar'a evde eğitim verdiğini ve sınav yaptığını aktaran Duman, "Öğrencimizin hem sınıfını bitirmesini hem de mezun olmasını sağladık. Bu durumdan dolayı emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Öğrencimize de bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum, inşallah bir daha böyle talihsiz kazalar olmaz." ifadelerini kullandı.

Çağlar'ın annesi Arife Esen ise olay sonrasında oğlunun ayaklarında, elleri, kolları ve belinde kırıklar oluştuğunu kaydederek, "Oğlum, hastanede ve evde tedavi gördüğü süre içerisinde 2 ay yatalak kalarak okula gidemedi. Öğretmenlerimiz evde eğitim vereceklerini söyleyince çok sevindim. Mezun olduğu için de çok mutluyum." diye konuştu.

Kürşat Çağlar'ın karne töreninde müdür yardımcısı Eyüp Uzman, edebiyat öğretmeni Adem İsanç ve matematik öğretmeni Yunus Bingöl de hazır bulundu.

Yorumlar